Бареков събира подписи за вот на недоверие заради здравеопазването

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков обяви на пресконференция в Бургас, че ще инициира събирането на нужните депутатски подписи за нов вот на недоверие към правителството – този път на тема “здравеопазване”.

“Не е нормално в София да има 15 работещи линейки и над 100 лимузини в Народното събрание. Има линейки, но няма лекари. Защо не се обучават фелдшери, парамедици, три години учене и ставаш професионалист. Не може да наемаш лекари в Бърза помощ срещу 350 лева заплата. Ще искаме светкавичен вот”, аргументира се председателят на ББЦ.

Николай Бареков съобщи, че за новия вот ще търси подкрепата на младите хора в БСП като Георги Кадиев и Страхил Ангелов и на почтените хора в ГЕРБ.

Лидерът на ББЦ определи слуховете за смяна на ръковдството на партията като абсолютно неверни. Той коментира и репликата на Бойко Борисов от сутринта, че е настъпило “време разделно” с риторичния въпрос “дали не е настъпило турското робство, според Борисов”.

Бареков напомни предложението си, че е време дебатът да се пренесе в президентството, където трябва да се съберат всички партии, представени в националния и европейския парламент, за да се изработи консенсусен обединителен план за управлението на страната.

На въпрос за бъдещата му дейност в Европейския парламент, Бареков заяви, че ще постави изрично условие на партията на Европейските консерватори и реформисти за заемането на председателско място в ключова за бъдещето на страната комисия към ЕП. За пример посочи комисиите по корупция или социална политика. Той определи тази амбиция като отговорност, която дължи на 240-те хиляди избиратели, които подкрепиха ББЦ в неделя.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.