Бареков: Ромски кючек удари шамар на новите десни

Ромски кючек удари шамар по напудрения имидж, който Реформаторският блок неистово се опитва да гради през последните месеци, написа в блога си Николай Бареков. Според него грозният скандал с предизборното видео на цар Киро и Найден Зеленогорски се развихри с нова сила в навечерието на годишнината от драмата в Катуница, която на 23 септември 2011 г. отне живота на 19-годишния Ангел Петров и на 17-годишния Павел Толев. Това предизвика лавина от недоволство в социалните мрежи, която удари по наследника на цар Киро, но не и по главните герои в лентата.

Бунтарите, които сега прехвърлят вниманието си от площад "Народно събрание" към Къщата в Нови хан, обаче се оказаха с крив мерник. Докато куневистите пищят неистово, че само техния човек е атакуван, а се визират всички политици, никой не се сети да попита какви са всъщност главните герои в лентата.
Крайно време е някой да попита кога цар Киро е правил безплатно услуги и точно каква му е била дадена от реформатора Зеленогорски през 1999 г. Ако е лоби – то тогава е направена услуга на хората, които няколко години по-късно газеха българите в Катуница. Къде беше Зеленогорски, когато Николай Бареков с ТВ екип първи отиде на мястото на престъплението и журналистите бяха заплашени с линч от хората на същия този "цар". Къде бяха всички политици, правили му знайни и незнайни услуги срещу победа с ромски гласове.

Някой най-после трябва да отговори какви са всъщност реформаторите – носители на нови идеи и нов морал, както сами се рекламират, или просто тунингована стара политическа номенклатура с всичките й до болка познати ни пороци, както показа старото видео.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.