Бареков прогнозира 12% за ББЦ на евровота

Резултатът, който партия „България без цензура” може да вземе на 25 май е 12%. Това заяви на пресконференция във Варна лидерът на партията Николай Бареков, предаде Радио „Фокус” – Варна . Бареков обясни, че прогнозата му се основава на данни от социологически проучвания, които се провеждат за предстоящите избори за Европейски парламент. Според него резултатът е много добър за една толкова млада партия. Бареков посочи, че има вероятност партията да вземе и по-голям резултат, но не и по-нисък. Той добави, че ако партията има евродепутати това ще означава, че българският народ се е произнесъл за тях, че са живи и че може да им се вярва.
„За това нашата математика е проста – ако ние имаме евродепутат нашите симпатизанти на 26-ти ще напуснат българския парламент, а до тогава аз очаквам те да са не по-малко от 7-8 човека”, каза още лидерът на „България без цензура” и уточни, че под напускане има предвид, че тези депутати просто няма да поддържат кворума в парламента. При това положение кворума трябва да продължи да лежи на плещите на партия „Атака”, за което обаче ще бъдат информирани и членовете на Европарламента.
Вторият вариант, според Бареков е кворумът да се поддържа от партия ГЕРБ. „Ако БСП и ДПС решат, че трябва да прекратят тази срамна история, нашият сценарий е избори или през юли или през октомври”, категоричен бе Николай Бареков. В заключение лидерът на „България без цензура” заяви, че именно това са обещали на хората – евродепутати, а така също и възможност да бутнат парламента, с което ще предизвикат предсрочни парламентарни избори.

Опасявам се от фалшификация на изборите, които могат да станат не по Костинбродски, а по Кюстендилски. Това каза по-късно днес Николай Бареков в предаването “Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия. Според него, фактът, че трите партии – БСП, ДПС и ГЕРБ се биха за място в ЦИК доказва тази опасност.
“Сега излиза така, че тези, които правят изборите могат да манипулират и резултатите. В случая това може да стане по този брутален начин, който се случи през 2013 г., а аз твърдя, че през 2011 г. е направено същото – да се надпечатат бюлетини, те да се разнесат по удобните секции и след приключване на изборния ден да се регистрират като подадени от гражданите в полза на някоя определена политическа сила. Не са махнати мъртвите души от списъците, които са 10%. Ако към тях се прибавят и фалшивите бюлетини, които ще бъдат подадени, могат да се изкривят резултатите”, коментира Бареков.

Причината да се случва всичко това според него, е че залогът на този вот е много висок. “И БСП, и ДПС си дават сметка, че ще загубят от евродпутатите на “България без цензура”. Сега БСП хвърля прах в очите на хората и готви фалшификация на вота”, коментира лидерът на ББЦ. Той каза, че е съгласен да се намери втора печатница, ако БНБ не може да ги напечата, но нека в тази, която се избере, да бъдат допуснати камери, за да заснемат целия процес на отпечатване на бюлетините, как те се извозват към изборните секции и как надпечатаните ще бъдат унищожени.

“Нещата изглеждат много съмнително, използва се вратичка в закона, за да може да се преотстъпи на друго място да се печат бюлетините, защото БНБ може да няма капацитет да напечата всички книжа. Логичният въпрос е защо се чакаше до последния момент и защо г-жа Манолова остави вратичката в закона. Дали ще се печатат в русенската печатница или в някоя друга, която пак ще е свързана с някоя партия, въпросът стои с еднаква сила и еднаква сложност”, заключи Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.