Бареков призова за замразяване на участието ни в “Южен поток”

Позицията на ББЦ за проекта „Южен поток” е за неговото незабавно замразяване, ревизирането на всички подписани документи до момента и последващо изпълнение, но под егидата, регламента и правилата на Европейския съюз. Това заяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков пред Радио К2.

„Не може 3,5 млрд. лева да се разпределят на тъмно и чрез формални търгове”, възмути се Бареков. Лидерът на ББЦ съобщи, че е изразил позицията си и по време на разговорите с групата на Европейските консерватори и реформисти като част от преговорите за присъединяването на ББЦ към нея.

Бойко Борисов е силен само, защото се сравнява със Сергей Станишев, коментира още Бареков. Според него Станишев е доказал, че е слаб политик, който не може да взима правилни решения в условия на криза и действа неадекватно, повлиян от близки кръгове около него.

„Сигурен съм, че с появата на ББЦ, чиито председател съм, българските граждани ще имат възможност да вземат страна в далеч по-уравновесен политически двубой, в който ще избират между мен и Борисов. И двамата сме в тежка категория с разликата, че той е в залеза на кариерата си, а аз съм в разцвета на силите си. В сравнение с мен Станишев е категория „перо”, подчерта Бареков.

Той отново каза, че „България без цензура” е за въвеждане на задължително гласуване, като предложи промяната да стане чрез вот на квалифицирано мнозинство от 2/3 в парламента.

Свързани публикации

7 Comments

 1. Въпроса е не да има или да няма Южен поток. Въпроса е как е договорен . За това замразяване на дейностите пълна ревизия да договорите от самото начало при пълна прозрачност и достъп на общестовото.Всичко друго е изпълнение на картелни политически поръчки.За да е в съзвучие с изискванията на ЕС, да се ползва формата и съдържанието на Северен Поток, така вяма да има противоречия, задкулисие и лъжи. При анализирането на Южен директно паралел със Северен – рълна прозрачност.

 2. Рядко ставаме свидетели на мислещи политици. Браво!

 3. Парите на държавата могат да отидат за далеч по-полезни действия!

 4. То и ЕС призовавав за спиране на строежа на Южен поток към момента, но БСП странно настояват той да се построи.

 5. Редно е да се провери щателно какво е правено до момента.

 6. Най-накрая доживях някой да оцени истински политическата ситуация у нас. Вечното дерби между Борисов и Станишев. Сагата продължава. Радвам се, че тези неща най-накрая излизат на показ.
  А Бареков и ББЦ се явяват точно като едни “анти” на всичко, на цялото задкулисие и кукли на конци, каквито са ДПС, БСП и ГЕРБ. Народът се беше отчаял преди да се появи ББЦ, но сега всичко е наред, а истината тепърва предстои да излезе.
  Радваме се, че има поне една политическа личност. Поне един политик, който да се бори за благото на народа.

 7. И Станишев и Борисов трябва да минат през “Чисти ръце”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.