Бареков призова президента да организира консултации за еврокомисар

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков призова президентът Росен Плевнелиев да организира консултации с премиера Пламен Орешарски и партиите, които имат депутати в Европейския парламент, на тема каква кандидатура ще излъчи България за поста еврокомисар.

По неведоми за демократичните принципи пътища научихме, че новият български еврокомисар ще бъде предложен от премиера Пламен Орешарски, възмути се Бареков в писмо до президента, след като стана ясно, че Орешарски ще номинира кандидата за еврокомисар на България на 16 юли в Брюксел.

Лидерът на ББЦ допълва, че “в днешната ситуация на предизборна обстановка в държавата е абсолютно недопустимо за обществения мир този изключително важен пост за България да бъде решен от правителството без легитимиране и без парламентарна подкрепа”.

В писмото си Бареков призовава „изборът да не става на тъмно“.

Според него „нито една политическа сила днес няма право да взема еднолични решения, които се отнасят до интересите и позицията на страната ни в международен план“.

Евродепутатът определи президентството като единствена институция, която дава стабилност в политически аспект, и изрази надежда, че Росен Плевнелиев ще предприеме “спешни мерки и ще осветли обществото за решението, което ще вземе политическата класа на България“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.