Бареков: При успех на евровота отиваме на предсрочни избори

Европейските избори ще покажат дали българският избирател иска промяна на статуквото и смяна на парламента. Това каза в предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус” лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. По думите му, ако партията има европейски депутати, на 26 май четирима независими и още няколко нови народни представители, които ще напуснат ГЕРБ, ще си тръгнат от парламента. „Тези депутати не напускат ГЕРБ, за да се осребряват с БСП и ДПС или защото „България без цензура“ иска да върти безпринципни сделки с управляващите. Ние изтегляме тези народни представители, за да няма парламент. Ако няма парламент, отиваме на предсрочни избори. Това е нашата стратегия”, категоричен бе Бареков.
Той допълни, че БСП и ДПС с изключителна наглост и арогантност бранят властта, а от друга страна ГЕРБ по същия арогантен начин искат да я получат отново. „По средата е „Атака”, която очевидно е в много тежка електорална криза и няма никакъв шанс нито да влезе в европарламента, нито в следващо Народно събрание, така че те ще държат кворума до последно.
Това обаче е оръжието, което ние можем да приложим. Ако народът ни подкрепи, аз ви гарантирам, че наесен отиваме на предсрочни парламентарни избори”, каза още Николай Бареков. Той отказа да назове имената на депутатите, които според него ще напуснат ПГ на ГЕРБ. По думите му, въпросните народни представители биха могли да бъдат подложени на натиск от бившите управляващи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.