Бареков: Президентът замита следите на Борисов в източването на КТБ

Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков обвини президента Плевнелиев, че успешно се опитва да замете следите на Бойко Борисов и Симеон Дянков в източването на КТБ през 2011 година, съобщи barecov.com. Политикът се аргументира с отказа на държавния глава да покани на днешното съвещание на “Дондуков” 2 представители на
ББЦ, която е най-голямата извънпарламентарна партия. По думите на Бареков, „политиците, които днес се събират при президента са нелегитимни и няма да могат да стигнат до консенсус“. Бареков смята, че и служебното правителство ще бъде направено на тъмно.

„Това ще е правителството на ГЕРБ и Плевнелиев. Според мен Борисов е написал на едно листче имената на министрите и го е предал на Плевнелиев”, каза Бареков. Лидерът на ББЦ потвърди, че ще сезира Европейската комисия за източването на КТБ и ще настоява за разследване на европейско ниво, за да се установи кой колко и как се е награбил..

Бареков настоя прокуратурата у нас да разпита Бойко Борисов и Симеон Дянков за бездействието или съдействието им в източването на милионите от КТБ през 2011 г.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.