Бареков: Предсрочни избори ще има, това зависи от ББЦ

„Предсрочни парламентарни избори ще има през тази ББЦ. Това ще зависи от нас”, заяви лидерът на „България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков по ТВ7. След което за пореден път декларира, че след предсрочните парламентарни избори формацията няма да се коалира с ДПС и „Атака”, нито с ГЕРБ на Борисов и Цветанов, или с БСП на Сергей Станишев.

Работата на „България без цензура“ в парламента вече тече, стана ясно още от гостуването на Бареков. Той напомни, че до десет дни предстои внасянето на законопроекта „Чисти ръце“, който ще бъде последван от закони за спортното меценатство и проекта на Светлин Танчев за т.нар. бизнес ангели.

Президентът Росен Плевнелиев се оказа заложник на личните интереси на Цветанов и Борисов, коментира в интервюто си за ТВ7  Николай Бареков. Той допълни, че днес започва подписката за две анкетни комисии, свързани с Росен Плевнелиев и инициирани от ББЦ – за бизнеса му и за това дали е имало фалшификации на изборния процес по време на президентския вот през 2011 г.

Във вторник Николай Бареков отиде в Народното събрание и поиска от най-голямата парламентарно представена партия, ГЕРБ, подкрепа за създаването на двете комисии.. По думите на Бареков, „редно е третата по подкрепа партия, с тенденция да стане втора, че и първа, и който държи българския парламент, да прояви благородство и да се свърже с дори най-големите си врагове”.

С този тест ГЕРБ показаха, че робуват на личните интереси на Борисов и Цветанов, коментира отказа им лидерът на ББЦ. Бареков каза, че очаква в подписката да се разпишат хората от БСП, ДПС, Атака, та дори хора от ГЕРБ, ако преодолеят страховете си.

Свързани публикации

10 Comments

 1. Не знам от какво и от кого зависи, но предсрочните избори са крайно наложителни!

 2. Не може да му се отрече на Бареков, че върви в правилна посока. Лошото, е че в този парламент няма да има подкрепа, но рано или късно нещата ще се случат.

 3. Трябва да има избори видяло се е че сегашното правителство за нищо не става след толкова много дни протести из цялата страна, време е те да си ходят и не само от властта но и от страната . България няма нужда от такива крадливи гамени в политиката имаме нужда от някой който до е грижа за нас и който се стреми да направи нещо за народа а от досегашните управляващи такова нещо не се вижда, дори и президентът не е Българин заявявайки че България е била под “чуждо владичество” 500г а не турско робство стараейки се да не обиди бизнес партньорите си …

 4. Нека има предсрочни избори!Няма какво да чакаме!Сегашното правителство е провал!

 5. Предсрочни избори трябва да има, когато е сигурно, че те няма да бъдат отново спечелени от комунистите с депесарите. Така че Бареков не трябва да бърза с тях.

 6. По-важно е, че когато гласуваше за него, българският избирател не обърна внимание на няколко реда от биографията на кандидата, които и сега гордо се мъдрят на сайта на президентството:

  „От 2004 г. до 2009 г., като един от водещите мениджъри в страната, е ангажиран с активна обществена дейност, като член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България, член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, член на настоятелството на фондация “За нашите деца“. Сега цял народ сърба попарата на тези малко над 50 процента от активните избиратели, които гласуваха за човек, работил активно за чужда търговска камара, тоест – за чужд икономически и политически интерес, и тясно свързан с една от работодателските организации, за човек натрупал многомилионно състояние само за няколко години. Е, вярно, избрахме и президент, работещ за „нашите” деца. Тук „нашите”, уви, означава „техните”, на олигархичния кръг, който иска да пребъде и в бизнеса и във властта.

  За обикновените българи и за децата им той никога не е работил и няма да работи…

 7. Такава преди години понесоха общинските съветници от Дупница, които излязоха в защита на местните олигарси братя Галеви със същия аргумент – правили много за града. Защо днес такава отговорност да не понесе Плевнелиев? Думите му обясняват и позицията на държавния глава в защита на така наречената „зелена” енергия, която той нарича „енергия на бъдещето”, и която обслужва бъдещето именно на затъналия в дългове олигархичен кръг, но не и на обикновения българин.

  Явно един кръг и назначеният от него президент се борят и тази година огромните печалби в зелени пари от „зелена” енергия да не бъдат облагани с никакви такси, което е един откровен лобизъм.

  Поначало Плевнелиев се държеше като президент на партия ГЕРБ, но явно отвъд връзката с партията, която го издигна, има и друга – много по-яка и здрава връзка – тази с Прокопиев, скрепена с общ бизнес, ако щете- и с общи имоти. Разбира се, вината не е само на Плевнелиев. Не е луд този, който яде баницата, нито този, който я харизва на олигарсите.

 8. Тревожно е потвърждението, че един олигархичен кръг може да настани един човек не само за министър, но и за президент, защото какво друго, ако не точно това, се случи с никому неизвестния строителен предприемач Росен Плевнелиев, който без един ден опит в политиката стана регионален министър, и чиито рейтинг бе помпан изкуствено около строежа на магистрали

  (това ставаше не благодарение, а въпреки Бойко Борисов, който държеше много да бъде абсолютният център на внимание, когато режеше лентичките на новопостроените обекти), и който бе инсталиран на президентското кресло в условията на небивал медиен комфорт и в рамките на може би най-скъпата предизборна кампания. От тези думи става ясно, че Плевнелиев не просто познава Прокопиев, защото е ясно, че в малка страна като нашата всеки може да се е срещал с всеки, но и че оценява действията на олигарха като много полезни за България. С какво те са полезни? С екологичните щети, с приватизацията на ръба на закона, със защитата на чужди интереси, с офшорните бизнеси? За тези думи трябва да се носи морална и политическа отговорност.

 9. „Имам лични отношения с Иво Прокопиев още от времето, когато е бил в ръководството на КРИБ. Имам добро отношение към него, той е направил много добро за България”. Това каза в събота пред бТВ президентът на България Росен Плевнелиев. Тези изречения са знакови за новата ни история. Това е първият случай, в който висш политик не просто признава, а се хвали с връзките си с родната олигархия. Това са думи, които обясняват и потвърждават много от предположенията, които обществото и досега имаше за влиянието на икономическия кръг „Капитал” върху държавния глава при съставянето на служебното правителство на Марин Райков и при страстната президентска защита на протестите, които очевидно бяха финансирани и координирани именно от този кръг.

Leave a Reply

Your email address will not be published.