Бареков предлага Симеон за еврокомисар и обещава референдум за монархия

Симеон Сакскобургготски е вратата на България към най-високите постове в ЕС, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предаването „Гореща точка“ по TV7. Според Бареков, ако царят бъде избран за еврокомисар, той има шансове да заеме ресора на Катрин Аштън и да стане дипломат номер едно в Евросъюза. Бареков изтъкна, че Сакскобургготски е либерал и има достатъчно висок авторитет в Европа.

Лидерът на ББЦ бе категоричен, че сегашното правителство не трябва да излъчва еврокомисар, тъй като опитите за удължаване живота на кабинета „Орешарски“ имат за цел номинирането на Станишев за еврокомисар.

Ако изиграем нашия коз с царя, може да се случи едно пренареждане на картите и позицията на комисар по външна политика да бъде дадена на България, каза Бареков. Освен това лидерът на ББЦ обяви, че ако получи достатъчно висок резултат на предсрочните парламентарни избори и вземе властта, ще иницира референдум по много въпроси, един от които е и възстановяването на монархията у нас.

„Монархията е много добре приета в Европа. Фигура като царя би блокирала грешките на политиците. Сега тази роля трябва да играе президентът, но Плевнелиев може да се окаже голяма грешка“, обясни Бареков.

Николай Бареков заяви категорично, че ако след предсрочните парламентарни избори ББЦ е първа политическа сила, може да си партнира с всеки.

Ако народът ни подреди на второ и трето място – ще сме в опозиция“, каза той. Който иска да спре Борисов от неговия поход във властта, нека ни подкрепи. Единственият, знаещ слабите му места, съм аз”, добави лидерът на ББЦ и допълни, че Борисов цели “със същия ламтеж да се върне на власт, за да краде”.

Според лидера на ББЦ партиите, които искат касиране на евровота са “Коалиция на изпадналите”. В нея са БСП, „Атака“, Реформаторският блок, НФСБ и „Протестна мрежа“. По думите на Бареков, тези формации са се гушнали с искане да се касират изборите, защото ББЦ ги е спечелила, но иначе са коалиция на нуждаещите се, на тези, които потънаха на тези избори и вече ги няма на хоризонта. Според Бареков единствено БСП може да се събуди, ако прогони Станишев и на преден план излязат младите хора в партията.

Свързани публикации

3 Comments

  1. Според лидера на ББЦ партиите, които искат касиране на евровота са „Коалиция на изпадналите“ – колко точно и оригинално!

  2. Сегашната анархия не бива да продължава!

  3. Въпреки не особено доброто представяне на Сакскобурготски в управлението на страната ни, в Европа той е много добре приет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.