Бареков предаде в прокуратурата документи, свързани с Бойко Борисов

Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков се яви в следствения отдел на Софийската градска прокуратура, където предаде документи, които според него съдържат архивни извадки от досието на Бойко Борисов с данни за извършени престъпления. Както вече съобщихме, държавното обвинение взе решение да провери документите и твърденията на Бареков, както и твърдения на председателя на РЗС Яне Янев, свързани с финансирането на ББЦ. Самият Бойко Борисов също настоя за проверка на документите, притежавани от Бареков.
При излизането си Николай Бареков информира репортерите, че е предал копия на документите, които е получил в бял плик преди десет дни, след което веднага се свързал с главния прокурор, за да му ги предаде. Единият от рапортите се появи в някои медии преди ден. Документите са общо пет, имат гриф “секретно” и съдържат агентурни донесения, рапорти и справки, обясни Бареков. По думите му, агентът, написал рапортите е жив и здрав и се надява в най-скоро време да даде показания в прокуратурата.

Николай Бареков съобщи, че близо 8 часа няма връзка с Христо Цирков, който е член на Контролния съвет на партията. След изявленията на Яне Янев и неговия „пасквил“, Цирков е бил отведен тази сутрин на разпит, но никой не знае къде се намира в момента, поясни Бареков. „Това е една политическа саморазправа с помощта на всички медии. Така Бойко Борисов се саморазправя с мен, защото няма кой друг да каже истината за него и неговото управление и да го спре да се върне на власт“, каза лидерът на ББЦ.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

4 Comments

  1. Дано това е краят на Борисов, държавата страда достатъчно от неговото присъствие.

  2. Бареков направи това,което се иска от всеки честен човек.Дано и прокуратурата свърши своята-но честно и без задръжки

  3. Дали прокуратурата ще се осмели да стигне докрай?

Leave a Reply

Your email address will not be published.