Бареков: Правителството на Орешарски води държавата към фалит

Кабинетът „Орешарски“ е изгубил своята легитимност в България и в Европейския съюз. Ако това правителство остане, държавата ще фалира, предупреди Николай Бареков по радио „Фокус“. Той се включи от Брюксел, където днес като евродепутат има срещи с представители на либералите и консерваторите в ЕП за позициониране на „България без цензура“.

Бареков изтъкна, че се задава много по-сериозен проблем от „Южен поток“ – “вече говорим за старт на масирано спиране на средства по европрограми”. Лидерът на ББЦ бе категоричен, че в Брюксел знаят и виждат как у нас се крадат пари от еврофондовете и от държавния бюджет чрез обществените поръчки. Заради това и скандалът е толкова голям и се преминава към наказателно спиране на средства за България.

От Брюксел Бареков отново призова премиерът Орешарски да си подаде оставката. Лидерът на ББЦ обяви, че формацията може да предприеме доста по-драстични мерки срещу правителството, но от ГЕРБ продължавали да се държат неадекватно. Бареков попита с какви очи сега Борисов ще говори за фискална политика, след като се провали именно в тази сфера и препоръча на ГЕРБ да преосмислят предложението на ББЦ за вот заради здравната политика и да сменят темата за вота. Бареков се аргументира с вероятността при вот по темата предложена от ББЦ да бъдат привлечени и гласове на по-млади депутати от БСП, които биха желали темата здравеопазване да се дебатира в парламента.

Свързани публикации

5 Comments

  1. ГЕРБ кога са се държали адекватно? Последния пример е с кафеварката на Борисов. Човека изобщо не е наред.

  2. Сегашното правителство ни въвлече в още по-голяма криза от предходното.

  3. ОСТАВКА! И предсрочни парламентарни избори. На това мнение са почти 99% от народа. това правителство е неефективно.

  4. Малко му остана на Орешарски, червените трябва да се прегропират.

Leave a Reply

Your email address will not be published.