Бареков прави алианс за изваждане на ДПС от властта

Лидерът на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков огласи намерението и амбицията си да обедини и други партии, освен коалиционните партньори на ББЦ, в общ алианс срещу ДПС. На разширено заседание на Изпълкома на ББЦ днес Николай Бареков призова лидерите на останалите партии да се включат в този алианс, за да бъде извадено ДПС от властта поне за два мандата. Самият Бареков смята, че начело на този алианс трябва да е „България без цензура“ и нейният председател.

Николай Бареков обяви 6 основополагащи принципа на алианса срещу ДПС. Това са формиране на професионална администрация без право на партиите да кадруват в нея, прекратяване на рекета над бизнеса в обществените поръчки, като лидерът на ББЦ отсече, че единственото, за което ще падат глави в партията, е корупцията. Сред другите условия за общи действия той изреди спирането на грабежа в Митниците и връщането на социалните функции на държавата, битка с демографската криза и изваждането на ДПС от властта.

„България без цензура“ е на мястото на ДПС в новата политическа карта на България, отбеляза Бареков. По думите му, ББЦ е единствената политическа сила в центъра, която може да е проводник на национален консенсус за решаване на основните проблеми пред българския народ.

На форума Бареков дойде със синя вратовръзка с номер едно, като посочи, че специално си я купил за изборната победа.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.