Бареков получавал най-много преди да стане евродепутат

Най-добре платен от новите български евродепутати е бил лидерът на партия “България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков. Докато работел за ТВ СЕДЕМ ЕАД, той вземал над 10 хил. евро бруто на месец, съобщава електронното издание на “Труд”. Медията цитира данни от встъпителните декларации за доходите на новите 17 български евродепутати.

Досегашните ни представители в Европарламента Мария Габриел, Андрей Ковачев, Владимир Уручев, Илияна Йотова, Светослав Малинов и Андрей Ковачев са посочили месечни доходи в интервала от 5001 до 10 000 евро.

Новите евродепутати и бивши народни представители от ГЕРБ Томислав Дончев и Емил Радев са декларирали заплати в диапазона 1001-5000 евро, също както и Ева Паунова, която бе съветник на евродепутатката Илиана Иванова. Доходи в този диапазон са посочили също Сергей Станишев, Георги Пирински, Неджми Али и Искра Михайлова.

С най-ниски месечни доходи били лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук, бившият столичен общински съветник и заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който замина за Брюксел от ББЦ, и известният като “Любимец 15” социалист Момчил Неков. Джамбазки и Неков дори не са отбелязали в коя графа по доход попадат, вероятно защото в декларациите няма графа за месечен доход под 500 евро.

Свързани публикации

4 Comments

  1. Не виждам нищо лошо да си заможен и да влезеш в политиката не за пари.

  2. Бабите са го съжалили 15-я любимец и са го пратили на по-добре платено място. За Барека не се учудвам. И Венелин Петков в БТВ взима сериозни заплати, щом започна строеж на къща в Драгалевци.

  3. Ами спечелил ги е с честен труд. Дай боже такова заплащане на всички работещи

  4. И какъв е проблема с Бареков точно? Че е образован и добър професионалист ли?

Leave a Reply

Your email address will not be published.