Бареков показа договори за парите си от ТВ7 и NEWS7

Лидерът на „България без цензура” и евродепутат Николай Бареков показа в студиото на Нова ТВ мениджърските си договори с ТВ7 и NEWS7, за да опровергае обвиненията на Яне Яневза доходите си и финансирането на партията. Около 4 млн. лева компенсация е получил Николай Бареков заради предсрочно прекратените 5-годишни договори с ТВ7 и NEWS7. От тези пари лидерът на ББЦ е дарил 500 000 на гражданското движение „България без цензура”, а с други 462 000 е платил данъците си за получените суми. Бареков бе категоричен, че не е нарушил закона с това дарение, защото е дал парите преди гражданското движение да стане партия, както и че дори въпросната сума е била изхарчена преди ББЦ да стане партия.
Николай Бареков съобщи още, че ТВ7 дължи над 5 млн. на негова фирма и заради това той не е успял да плати на хората в нея.

Лидерът на ББЦ обясни също така, че видимо е станал неудобен за Цветан Василев и Делян Пеевски, най-вече защото знае механизмите по които е била управлявана България през последните години. Така Бареков отговори на въпроса на водещия защо Василев и Пеевски са се разграничили от Бареков. Който освен това смята, че не
удовлетворява интересите на двамата.

Станах прекалено опасен с това, че станах голям и сега съм противник на г-н Борисов, каза още Бареков. Той е на мнение, че има съвпадение между интересите на Пеевски и Борисов в предприетата атака срещу ББЦ. Бареков потвърди за пореден път своите твърдения, че в миналото Бойко Борисов е участвал лично – като подбудител и извършител – в убийства на хора от ъндърграунда и настоя да се проведе пълно разследване “като почнете от Павлов и стигнете до Кюлев”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.