Бареков поискал Росен Петров да напусне ръководните постове в ББЦ

„Росен Петров напусна ББЦ, но неговата чест остана при мен – неговият офицерски кортик“. Така коментира Николай Бареков на пресконференция раздялата с докорошния си заместник и настоящ депутат от БДЦ и показа кортика, който навремето тв-водещият връчи на Бареков в едно телевизионно студио по време на предаване, излъчвано пряко в ефир. Бареков обясни, че е водил разговор с Росен Петров за предстояща реформа в партията и го е помолил да се оттегли от ръководните постове, но вместо това, Петров е предпочел да напусна партията, като остане член на парламентарната група на БДЦ.

„Надявам се Росен да изпълнява ролята си в парламентарната група и да внесе онези законопроекти, които е поел ангажимент да направи“, каза Бареков. Пред журналистите той опроверга информацията в медиите, че в партията е имало скандали. Такива, според него, не е имало от времето на бившата председателка на “Евромайки” Калина Крумова и някогашния заместник-председател на партията Ангел Славчев.

„България без цензура“ и депутатите от Българския демократичен център остават твърдо в опозиция. Формацията работи по развитието на идеологическия си облик и възнамерява да създаде мощен блок, който да се обяви срещу статуквото, обяви на пресконференцията Бареков. По думите му, в България има няколко десни, леви, турски и няколко партии в центъра, но това, което няма е опозиция, “няма кой да бъде в опозиция и това е най-големият проблем”.

Така че, каквото и да ми струва, категоричното ми мнение, е че ние трябва да бъдем сериозна, интелигентна опозиция на това „масово“ управление, което се създаде в България през последните два месеца“, каза Бареков. Той добави, че ДПС и БСП нямат правото да са опозиция, защото целият им апарат е в местната власт и в държавните агенции.

„Да, тежко е, ще ядем бой, не е хубаво да си в опозиция – хладно е, тъмно е, ненужен си, но трябва да има опозиция. Трябва просто някой да се дръпне настрана и да каже – не сме доволни от това, което се случва“, отсече лидерът на ББЦ.

Зам.-председателят на партията и лидер на групата на БДЦ в парламента Светлин Танчев коментира, че най-сериозното притеснение на ББЦ за бюджета, тъй като в проекта на управляващите няма визия как тегленето на нови милиарди държавен заем заем ще допринесе за развитието на икономиката и бизнеса. Според него правителството ни, подобно на гръцкото, ще вкара държавата в една дългова спирала.

Бареков отчете, че 2014 г. е била успешна за партията, която се е явила на два вота и е спечелила във всеки един от тях, но не и за България. По думите му ситуацията в държавата се влошава.

„Това, което се вижда е, че 2015 г. се очертава да бъде най-лошата за последните 10 години. Всички правителства до момента имат решаващ принос да живеем все по-зле и безнадеждно, а българският бизнес да бъде на практика на ръба на оцеляването. Държавата няма пари за инвестиции, фондовете са спрени, а заглавията, че отново са пуснати, не отговарят на истината“, каза Бареков.

Снимка: ББЦ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.