Бареков поиска затваряне на границата с Турция за вота

Да се затвори границата с Турция за една седмица – между 1 и 6 октомври, за да се пресече подготвена фалшификация на вота. Това поиска лидерът на ББЦ Николай Бареков в писмо до служебния премиер проф. Георги Близнашки, съобщиха от пресцентъра на партията.

Бареков настоява крайната мярка да бъде приложена около датата на предсрочните парламентарни избори, за да се гарантира тяхното честно и прозрачно провеждане. Според лидера на ББЦ и кандидат за депутат, има схема за подмяна на вота на българския суверен с около 150 000 души с двойни паспорти, които ще дойдат в страната за светлия мюсюлмански празник Рамадан. Затова и датата на вота
била определена за 6-ти октомври – в периода на Рамадан.

Бареков настоява и за закриване на изборните секции в Република Турция. В писмо до ЦИК той поиска налагане на мярката заради подготвянето на фалшиви заявления за създаване на такива секции там, както и липсата на контрол и прозрачност върху тях.

В друго свое писмо Бареков пита новия председател на ЕК Жан-Клод Юнкер
и еврокомисаря по имиграцията Димитрис Аврамопулос дали затварянето на границата с Турция би представлявало нарушение на европейските правила.

От пресцентъра на ББЦ разпространиха и факсимилета на писмата. Техният текст може да бъде намерен и на сайта barecov.com.

Свързани публикации

5 Comments

  1. защо Бареков иска това, той знае много добре че е невъзможно ……. вдига само прх .

  2. Въпреки, че няма как да стане, ДПС не пропускат сега и те да поплюят по Бареков!

  3. Не за дрго , а заради непрестанните опити на ДПС да дестабилизира държавата и да подмени вота

  4. Страхотана идея,но няма да бъде уважена най-вероятно!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.