Бареков поиска от ГЕРБ проверка на Плевнелиев, от там отказаха

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков поиска ГЕРБ да се включи в пълна проверка на президента Росен Плевнелиев. Той изпрати официално писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, неформалния лидер на партията Цветан Цветанов и заместник-председателя на парламентарната група Цецка Цачева, в което ги кани да подкрепят създаване на две временни комисии за установяване на бизнес контактите на Плевнелиев, както и обстоятелствата около избирането му за държавен глава.

„В качеството си на председател на най-голямата опозиционна извънпарламентарна партия ви предлагам стартирането на официални преговори по инициирането на събиране на подписка от народните представители на ГЕРБ и независимите народни представители за създаването на временна анкетна комисия, която да проучи фактите и обстоятелствата около нерегламентираните бизнес контакти, поведението на данъкоплатец и връзките с отделни корпоративни кръгове на гражданина Росен Плевнелиев, в качеството му на Държавен глава, Министър на регионалното развитие и благоустройството и бизнесмен”, гласи текстът на писмото.

В него Бареков предлага в рамките на преговорите да се инициира и създаването на втора временна анкетна комисия, която да установи дали е имало фалшификации на изборния процес с надпечатан обем от “реални” бюлетини, с които бяха избрани Росен Плевнелиев за Държавен глава на президентските избори и редица кметове на големи областни градове.
От ГЕРБ отказаха да се включат в проверката ЕРБ отхвърли офертата на лидера на ББЦ за създаването на временни парламентарни комисии за разследването на Росен Плевнелиев.

След като парламентът бутна президентското вето върху Изборния кодекс, народния представител Красимир Велчев заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ, че няма да приемат предложенията на „България без цензура“.

Герберът повтори идеята на лидера си Бойко Борисов, който през уикенда поиска психотестове за всички депутати.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.