Бареков пое вината, призна крайна политическа неопитност

„Отцепниците от „България без цензура” са се събрали и ще си правят тяхна партия, която аз предложих да кръстят „Предник” или „Задник”, понеже центърът вече е зает от господин Ковачки, а таза партия, която те ще правят, изцяло ще обслужва ДПС”, това заяви в „Седмицата” на Дарик евродепутатът Николай Бареков.

По повод отцепниците от партията и нереализираните цели той сподели, че е допуснал една фундаментална грешка и призна, че вината за случващото се е негова, тъй като е бил неопитен.

„Обяснението е просто – крайна политическа неопитност. Аз бях опитен политически журналист, но не бях влизал в политиката отвътре. Никога не трябва да се доверяваш на хората. ББЦ беше създадено 2013 г., когато започнаха февруарските протести, тогава много хора дойдоха и се записаха в това гражданско движение, което направихме, а след това прерасна и в партия. В един момент, когато бяхме на върха, имаше стълпотворение от желаещи да се запишат в нашата партия и ние приехме три вълни от хора, което се оказа фатално за нас – от ГЕРБ, начело с Танчев, от НДСВ и от Движение „България на гражданите”. На практика половината партия на Меглена Кунева се вля в нас. Сега точно тези представители са най-големите врагове и най-сериозните отцеубийци на ББЦ с дейността си в българския парламент”, разказа Бареков.

„В момента, в който те влязоха в парламента, те си свалиха гащите и се продадоха и бяха готови да бъдат купени, но нямаше оферта от колегите от ГЕРБ”, допълни той за своите бивши колеги.

Бареков разясни какво представлява в момента БДЦ, което е бившето ББЦ, а следващата седмица ще има и трето име:

„БДЦ се управлява от два центъра – единият се нарича ГЕРБ, а другият – ДПС. Колегите от ГЕРБ командват земеделците и няколко отделни депутата, сред които Росен Петров. ДПС влияе върху решенията на отцепниците от ББЦ и по средата е господин Ковачки, който си има неговите олигархични интереси”, каза още Бареков.

Оказа се, че и той споделя мнението, че Реформаторите са преяли с власт.

“Реформаторският блок преяде с власт – това е по дефолт, обществото вижда какви безумни назначения се правят, цели ръководства бяха прехвърлени в бордове на фирми, безумна история. На фона на това назначението на Йордан Бакалов за шеф на „Военна информация” е нещо, което е бялата лястовица на цялата кадрова политика на Реформаторите”, каза Бареков. Според него тктиката на Борисов е тези хора да преядат и да се задавят с власт.

В тази ситауция намерението на Бареков е да изчисти редиците на ББЦ. Това ще се случи на 22 март, за когато е насрочено разширено заседание на партията.

Бареков коментира и своето интервю на английски след конференция за Ирак, което стана хит в социалните мрежи, а мнозина го сравняват с едно прословуто интервю на английски на Христо Стоичков.

„Искам да кажа, че моят английски е доста по-добър от този на премиера Борисов и доста по-добър от руския на Първанов”, каза шеговито Бареков.

(Източник: Дарик)

Свързани публикации

1 Comment

 1. Безспорно на Бареков му трябва някакво обяснение за пред обществото защо позволи собствените му депутати да го предадат. Това е добро обяснение – неопитен.
  Бареков, чети вестници и виж как се държи парламентарна група:
  – караш ги да подпишат запис на заповеди, че дължат на офшорка 200 000 лева
  – заплашваш ги с ликвидиране на целия им бизнес ако не слушат – Стоян Тонев, уж генерал, лекар, а мижитурка
  – заплашваш ги че повече няма да си намерят място в селото/града от който са и ще бъдат отлъчени от джамията
  – други

Leave a Reply

Your email address will not be published.