Бареков почва преговори за служебен кабинет

Лидерът на България без цензура Николай Бареков обяви, че започва преговори за служебен кабинет. Той съобщи, че още другата седмица ще покани партиите, които са оцелели след тези избори, да потърсят заедно контакт с президента Росен Плевнелиев. Целта на преговорите ще е да са постигне консенсус за формиране на експертно правителство и насрочване на предсрочни избори. Това трябва да стане до 14 юни, каза лидерът на ББЦ и напомни, че това беше датата, на която започнаха протестите срещу Делян Пеевски и хората искаха предсрочни избори. За нас са гласували хората от големите градове. Младите хора от 18 до 30 години също гласуваха за нас, каза Бареков.
Той добави, че вече имат поздравления от ЕНП, Консерваторите и Либералите. Освен това вече са провели няколко разговора и идните дни предстои да решат накъде да се насочат. Той обаче добави, че със сигурност няма желаещи да влизат в коалиция със Сергей Станишев. “За мен той отдавна трябваше да си ходи. Те с тази кампания, която превърна Станишев в мъж, вдигна рейтинга на Борисов”, заяви лидерът на ББЦ.
Той очаква и социалистите да поискат оставката на Сергей Станишев. По думите му, много хора от БСП са бесни заради случващото се в партията.
Той намеси социалистите и по темата за българския еврокомисар. По думите му, Станишев и Орешарски нямат право да излъчват такъв: Те трябва да чуят думата и на ГЕРБ, и на Борисов, но и на ББЦ, и на ВМРО, и на земеделците и на Гергьовден, и на Бареков.
Нова зима с Орешарски е авантюра. Авантюра е и ако до Орешарски застане и ГЕРБ, категоричен бе Бареков. По думите му, народът няма да се успокои, ако нещата не се променят, затова трябва да седнат на масата за преговори и да говорят за предсрочни избори. А те, според него, ще се постигнат с разговори, а не с протести, защото протестите се изчерпали и не си свърши работата.
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов изрази готовност да разговарят с всеки, който е готов да обсъжда проблемите с демографията и развитие на нацията, всичко друго е вятър и мъгла.
В коментар за евроизборите той отбеляза, че никой не е спечелил тези избори, а народът показал, че гласува срещу мафията, управлявала страната през последните години.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.