Бареков: По-добре правителство на ГЕРБ, отколкото никакво

“За мен най-важно е да съставим правителство, защото съгласете се, че е по-добре да ръководят ГЕРБ, от колкото да няма правителство. Ние искаме да помогнем да се състави нова власт, а след това да сме опозиция”. Това заяви лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков в студиото на bTv. Бареков отхвърли тезата, че е „омекнал” в позицията си към Борисов, като изтъкна, че предпочита хора като ММА боеца Борислав Иглев и водещия Антон Хекимян да бъдат в парламента, отколкото стари скелети. Бившият телевизионен водещ направи това си изказване по повод медийни публикации, че Трайчо Трайков щял да става енергиен министър, а Атанас Атанасов – шеф на МВР.

Лидерът на ББЦ изтъкна, че всички политици трябва да се смирят и да се даде шанс за съставяне на работещ кабинет, защото това е, което иска народът. В същото време призна, че не е много обнадежден от хода на преговорите.
“Нас в момента никой не и кани, не сме част от тези сделки, за радост, не сме искали министерски постове. Искаме да помогнем да има някакво правителство, което да е независимо от ДПС и ние да останем в опозиция“, коментира още Бареков.

„Пожелах на всички да изкарат успешен мандат и да направят нещо добро за България, а на колегите ми от Български демократичен център – да бъдат диалогични. Ако някой има нужда от подкрепата на ББЦ и БДЦ обаче трябва да проведе открит публичен разговор с нас и то преди съставяне на правителство. Никой да не очаква подкрепа от Българския демократичен център ад хок в парламента след като се спусне правителство и коалиция, заяви Бареков.

Попитан скрил ли се е в чекмедже, Бареков отговори: „Тони, ако тази сграда зад теб – Европейският парламент, е чекмеджето, да, скрил съм се в чекмедже”. След което обясни, че хората са го избрали за евродепутат, а и той лично е направил своя рационален избор и е решил, че в Европейския парламент ще е по-полезен на България. “Там мога да работя по важни проекти, като шеф на консерваторите”, изтъкна Бареков.

Бареков определи превърналата се в „хитова” депутатка Ана Баракова като „едно голямо недоразумение на системата”. Той изтъкна, че „това чудо” е било доведено в ББЦ от вече напусналата партията Калина Крумова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.