Бареков пътвърди, че ББЦ ще блокира границата с Турция

Блокада на турската граница ще има, решението вече е взето. Това обяви лидерът на ББЦ на пресконференция в Пловдив. Той допълни, че вече са изпратени уведомителни писма до служебния министър на вътрешните работи и до служебния премиер с искане да се осигурят мерките за сигурност по време на мероприятието.

Блокадата ще обхване и трите ГКПП-та – „Капитан Андреево“, „Малко Търново“ и „Лесово“. Тя ще започне на 1 октомври в 8 часа и ще продължи до 6 октомври, обясни Бареков, като посочи че той и останалите кандидати за депутати, ще легнат с телата си на границата.

„Тази блокада не е насочена срещу търговско-икономическите връзки с Турция, не цели да ограничава правата на нито един гражданин, а да спре две мащабни измами, които се подготвят от ДПС и Касим Дал, който е обещал да осигури гласове на нашите конкуренти от Реформаторския блок“, разясни Бареков. Според него блокадата на границата ще попречи на ДПС да излъже с броя на гласовете на изселниците в Турция и ще спре измама, не по-малко цинична от аферата „Костинброд“.

Бареков посочи, че ББЦ няма намерение да влиза в конфронтация с българските власти, но ги призова да не правят опити да разбият със сила блокадата. „Готови сме на преговори. Първоначално ще блокираме целия поток. След това ще започнем да пропускаме търговските камиони, след което и хората, стига да не са изборни туристи.
Бареков обяви, че „България без цензура“ праща свои емисари в Турция да следят гласуването там. Зам.-председателят на ББЦ и водач на листата в Кърджали Рада Коджабашева, заедно с Тезджан Наимова ще наблюдават на място дали ще се повторят скандалните рекорди от евровота, когато в турски секции на всеки три секунди е пускана бюлетина.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.