Бареков: Партиите на статуквото ще пазаруват цели секции

Голям бой ще падне на изборите през май. Евровотът ще се купува на едро. Това прогнозира лидерът на “България без цензура” в интервю пред Радио Фокус. Той допълни, че партиите от статуквото са се подготвили да купуват цели секционни комисии. Според Бареков новият изборен кодекс е по-добър от този на г-жа Фидосова, но не се доближавал до идеята за нов изборен модел. Нямало кураж и политическа воля за това в парламента и затова се взимали временни решения. Според Бареков, серийният номер, който вече се изисква върху бюлетините до известна степен ще спре грубата фалшификация поне с бюлетините. За сметка на това се готвела фалшификация на по-високо ниво.
„Анализатори смятат, че ще се купуват цели секционни комисии – така ще се подменя вота. Очакват неща, от които ми настръхват косите“, обяви Бареков. Опитни политици го посъветвали да изпрати свои застъпници, поне по двама, във всяка секция, за да попречат на такава манипулация.

„Ако не ни откраднат бюлетините, най-вероятно ще успеем. Трябва да се подготвим със застъпници. Имаме около 25 хиляди души членска маса само в нашата партия, с тази на нашите съюзници сме много повече. Буквално трябва да я превърнем в армия, която да пази бюлетините, които българите ще пуснат за нас. Надявам се хората да гласуват по-масово, за да бъде изкривяването минимално“, каза партийният лидер.

Бареков сподели, че очаква на евровота коалицията около „България без цензура“ да вземе такъв процент, че да има възможност да започне промяна в държавата.

„Засега социолозите ни дават трето място и единствените с възход в подкрепата на избирателите

и то без нашите съюзници. Очаквам да продължи разпада в ГЕРБ не само на парламентарно ниво и но и по места в страната. Не вярвам в надутите цифри за БСП – там не се приема масово от симпатизантите им, че ДПС е оставена да дерибейства. Не вярвам, че ще се гласува масово за ДПС, защото има недоволство срещу нея дори и в най-твърдия й електорат, не вярвам в успех за „Атака“, защото тя излъга своите избиратели и не постави навреме своите искания. Не виждам основание народът да гласува масовото за тези партии, които представляват неприличното статукво, те не изразяват проблемите на обществото“, каза още Бареков. Той обяви, че експертите от социално-икономическия екип на „България без цензура“ пишат заедно с депутат от ГЕРБ законопроект за малкия бизнес. Това е човекът, който още тази седмица се очаква да обяви присъединяването си към нас, съобщи партийният лидер.

Добави, че този депутат е известен, млад и икономист.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.