Бареков: Орешарски и министрите му са правителството в сянка

Кабинетът Орешарски всъщност е правителството в сянка, защото е непредсказуемо и работи на тъмно. Това коментира лидерът на “България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков пред Радио Фокус. Според него в момента е сложно да се следи работата на сегашния Министерски съвет, защото той не работи или взема някакви решения на тъмно, които му се спускат от политическите централи. “Не знаем ще има ли сделка за нови самолети, какво ще се случи със здравеопазването. Трудно е да бъде следено и да се анализират неговите действия. Докато ББЦ излезе на светло и показа с какъв екип разполага, кабинетът Орешарски се прибра на сянка”, коментира Бареков.

Като един от примерите за непрозрачност в управлението той даде разпределението на 30 млн. лева от министър Иван Данов за общините на ДПС, без да е ясен критерият за избор и за какво точно ще бъдат изхарчени. С това и др. подобни действия Бареков аргументира вчерашната си ивициатива за създаването на междупартиен алианс за изваждане на ДПС от властта.

В българската политика има нов естествен център – ББЦ, който да измести ДПС, изтъкна Бареков. Той обяви, че заедно със зам.-председателите на партията Ангел Славчев и Светлин Танчев ще водят преговорите с партиите за бъдещия алианс. Славчев ще разговаря с левите формации, Танчев с десните.

Бареков смята, че ББЦ и коалицията ще имат първи или втори резултат на предсрочни избори. Той призова ГЕРБ да си премерят силите на този вот и тогава да се види какви са възможностите и какви принципни коалиции могат да се направят. “Нашето условие е ДПС да бъде извадено от властта, а останалите партии да подкрепят “Чисти ръце”, обобщи Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.