Бареков обяви, че ще бъде депутат от Пловдив-град

Лидерът на ББЦ Николай Бареков съобщи по Нова ТВ, че тази вечер заминава за Брюксел, за да се консултира с парламентарната си група за своето политическо бъдеще, но възнамерява да е депутат в 43-тото Народно събрание.

„Моето решение е да си вляза от родния Пловдив и да остана в българския парламент“, заяви Бареков. Той подчерта, че първо трябва да минат разговорите с групата на консерваторите в Европейския парламент, чийто зам.-председател е и след което ще оповести окончателното си решение дали ще остане европейски депутат или ще бъде депутат в българския парламент.

В студиото на Нова ТВ Бареков изтъкна, че е дошел да отправи послание – и към своята партия, и към ГЕРБ, и към останалите: „Седнете и си говорете!”.

“Народът даде уравнение с осем неизвестни. Някой трябва да го реши“, апелира лидерът на „България без цензура“. Бареков призова ГЕРБ да си направят работна група, да поканят всички партии да разговарят за приоритети и програми.

Ситуацията след парламентарните избори Бареков онагледи така: „В момента народът вкара 8 политици в една къща, която гори. Пожарът нараства, а политиците се карат кой да вземе маркуча и да гаси. Не трябва да е непременно пожарникарят, но трябва политиците да се разберат как да се гаси този пожар. Всеки един от тези 8 човека може да го загаси, преди да се е разрастнал”.

Ние сме формация, която стои в центъра на политическото пространство, ще разговаряме с всеки, който има желание да състави правителство, но смятаме, че моралното, политическо право е на ГЕРБ, каза още Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.