Бареков обвини Хр. Иванов, че купил министерския си пост с компромати срещу него

„Внесъл съм най-малко три сигнала срещу правосъдния министър Христо Иванов към Главния прокурор. Той си купи поста с компромати срещу мен. Аз бях съсипан от проверки, а той стана министър без да е ходил на избори”, каза в студиото на „Събуди се” по Нова ТВ лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Вчера в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и до Софийска градска прокуратура лидерът на „България без цензура“ и евродепутат поиска разследване на Иванов за набедяване в престъпление, злоупотреба с власт и шпионаж.

„Не ме интересува какво пише за мен в показанията на Цветан Василев. Най-малко от всички аз трябва да съм притеснен. Василев каза важни неща, които трябва да се коментират от българските политици и му прави чест на господин Борисов, че си призна, че се е виждал с него, макар и по необичаен начин – в гаража си”, каза Бареков. След което за пореден път отправи призив към всички политици, които са имали срещи с Цветан Василев да си кажат за тях, защото тези срещи надали са били случайни.

Почти няма лидер на дясна партия – като “Протестна мрежа” и Реформаторския блок, които да не са му ходили на гости”, допълни Бареков.

„Моят кабинет в ТВ7 беше един етаж през този на Василев и мога да ви уверя, че почти няма лидер на дясна партия, които да не са му ходили на гости – на РБ, Протестна мрежа, ДСБ, СДС, Кунева, АБВ, дори Първанов, Костов и Кънев – всички са ходили, да не се правят на две и половина”, заяви Бареков и призова Румен Петков също да отговори какво е правил при Василев дни преди евроизборите.

Бареков смята, че е бил последният политик, с когото се видял Василев, един ден преди да БНБ да въведе особен надзор над КТБ.

“Предупредих го, че ще се случи, но той заяви, че се е срещал с политическите лидери, за да обсъдят как да я спаси”, каза Бареков.

Преди два дни лидерът на ББЦ заяви, че при отиването си в дома на Борисов в Банкя банкерът Цв. Василев е поднесъл главата на Бареков на лидера на ГЕРБ. Днес в студиото на Нова ТВ Бареков отново отхвърли твърденията на Бойко Борисов, че симпатизантите на ББЦ, които са протестирали в Банкя и пред Народното събрание, са били платени и зададе въпрос дали част от сделката между него и Цветан Василев не е било отстраняването му от политическата сцена.

„Най-верният съюзник на ГЕРБ е ДПС. Те винаги са работили много добре. Те са цели мастодонти, финансови структури, политически и медийни и с тях да се пребори човек е невъзможно”, коментира ощет Николай Бареков в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.