Бареков обвини ГЕРБ и ДПС, че тласкат страната към фалит

ГЕРБ и ДПС се опитват по изкуствен начин да фалират държавата, за да се върне Борисов отново на власт. Това обяви лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков на брифинг в Народното събрание.

Бареков искаше да говори по тази тема пред депутатите в пленарната зала, но председателят на парламента Михаил Миков не разреши, позовавайки се на правилника, където никъде не се казвало, че евродепутат може да участва в заседание на националното Народно събрание. Поради което Бареков каза това което имаше да казва пред парламентарните репортери.

„Сделката между ГЕРБ и ДПС е да се актуализира бюджета. Днес се очаква да излезе доклада за КТБ. Борисов и ДПС са добре информирани, че дупката в банката е около 5 млрд лева. Има няколко опции тези пари да бъдат покрити, но Борисов настоява за актуализация на бюджета. Заедно с актуализацията на бюджета на Здравната каса, която е 300 милиона излиза, че дупката тази година в бюджета на държавата ще надхвърли 5 млрд. лв. и ако сега се актуализира държавният бюджет, отиваме на дефицит от 5-6% от БВП”, обясни Бареков. Той изтъкна, че планът, който кроят Борисов и Местан е ДПС да каже: „Провалихме се, фалирахме държавата с Орешарски – ето Борисов може да пази финансова дисциплина, дайте да заложим на него да спасява страната“ и хората да гласуват за Борисов през октомври като за спасител.

„На фона на тази договорка и на пълната безпомощност и нокдаун, в който е изпаднала БСП, „България без цензура“ е единствената опозиция на трите партии”, посочи Бареков. Той обясни, че ако ББЦ има първи резултатна вота през октомври и бъде подкрепен за министър-председател от другите партии, без ДПС, е готов да раздели управленската отговорност – половината министри да са на ББЦ, другата половина – на втория в изборите. Лидерът на ББЦ обясни, че предложението му се отнася до всички, без ДПС и Атака.

Борисов и Местан ще използват КТБ за плана си, каза Бареков. Той призова управителят на БНБ Иван Искров да излезе и да потвърди или отрече информацията за дупката от 5 млрд в банката, както и да предложи план за изход от ситуацията.

Предстои съдебно дело между мен и Борисов през септември, което води срещу мен заради твърденията ми, че е участвал в заговори и подготовка на 150 убийства, обяви Бареков.
Той допълни, че като става главен секретар, Борисов започва да замита следите си. По думите му, в МВР има данни, че самият Борисов е участвал в подготовка и заговора на убийства на ключови бизнесмени по време на българския преход, единият от които е убит през март 2003 година.

Независимите депутати Светлин Танчев и Румен Йончев ще инициират идната седмица изслушване на премиера за приоритетите на страната през следващото председателство на ЕС. Според чл. 122 от Правилника на Народното събрание, евродепутатите също имат право да участват в заседанията на националния парламент, когато се обсъжда този документ, разясни Йончев. Докладът ще даде възможност на Николай Бареков да говори от парламентарната трибуна.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

5 Comments

  1. Всички го знаем-а още ги търпим-докога така ще я караме а!!! ДО ИЗБОРИТЕ !!!!!!

  2. Ами да ни се чуди човек, що не ги причакаме някъде тия престъпници и да ги изгоним с камъни от държавата.

  3. Точно това правят и се наговарят зад гърба ни

  4. И всичко това е на гърба на обикновения човек. Безсрамници!

  5. Мракобесието има своите имена. И т еса ГЕРБ и ДПС.

Leave a Reply

Your email address will not be published.