Бареков обвини bTV в двойни стандарти

Николай Бареков написа отворено писмо до bTV, в което обвинява ръководството на телевизията в двойни стандарти заради разграничаването на медията от Росен Петров.

В неделното си предаване по bTV Петров изчете на живо декларация, че се присъединява към партията “България без цензура” на Николай Бареков.

В разпространена днес позиция от bTV се разграничиха от действията на Петров и обявиха, че не са били уведомени за решението на водещия и ще търсят правата си.

Бареков публикува отворено писмо до телевизията, в което пита защо bTV не се е разграничила от Слави Трифонов, “който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент”.

Следва текстът на писмото:

“Уважаеми колеги, надявам се, че вие ще съумеете да отговорите на въпросите, които днес обществото поставя към вас. Кога новините на bTV демонстрират двоен морал? Когато атакуват един достоен човек като Росен Петров, позволил си да изкаже своята гражданска позиция честно и открито в ефир? Или когато години наред се правите, че не забелязвате двойните стандарти в редица ваши предавания и външни продукции?

Защо не се разграничихте от вашия колега Слави Трифонов, който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент или издигна кандидатурата на мажоритарен депутат от името на неговото предаване? Кунева ваш кандидат ли беше или кандидат на Слави Трифонов? Защо позволихте дълги години ваши водещи да се крият зад полата на bTV, издигайки откровено политически лозунги и партийни кандидати? Защо bTV не съумя по достойнство да оцени откритото и честно поведение на своето лице и водещ Росен Петров, който заяви открито своите политически пристрастия, заставайки с очите и името си пред аудиторията?

Докога българските медии ще демонстрират двоен морал, а bTV като техен флагман ще раздава правосъдие срещу неудобните за статуквото нови политици? Вие, от новото ръководство на bTV ще промените ли практиките, въведени от времето на г-жа Люба Ризова, когато в новините и публицистичните предавания се деляха водещите и обществените фигури на удобни и неудобни? Когато затваряхте очи за очевидните партийни политически ангажименти на редици от вашите външни продукции и бяхте безкомпромисни, когато някои от вашите редици проявяваше смелостта да изкаже обратното мнение?

Напомням, че за последните години от bTV напуснаха или бяха освободени, заради несъгласие с редакционната политика на телевизията десетки ярки публицисти и репортери. И това са хора, чиито оценки за обществения и политически живот в повечето случаи не съвпадат с моите оценки. Идва времето на новите лидери в политиката. Дали медиите и в частност bTV са готови адекватно да отговорят на това предизвикателство?”

7 Comments

  1. Има двоен аршин в бТВ! Слави си прави каквото си иска, ама кога ли ще му духнат и на него под опашката.

  2. Ми те БТВ само платена реклама приемат както на Слави преди време

  3. В това дето казва и аз съм съгласен! Двоен аршин, не е честно.

  4. И е прав! Само чичо Слави го раздава ненаказан и дерибейства в предаванцето си. Голям дразнител, дано на Росен му стигне смелост да се изправи с/у него открито.

  5. И с право. А обвинението трябва и да е и от целия български народ, потресен от подлизурското обслужване на интересите на Бойко от въпросната телевизия.

  6. Прав е Бареков. Босфор ТВ е прочута с поръчковите си журналисти.

  7. Бтв са такава фурнаджийска лопата и толкова продажни, че изобщо не ме изненадват.

Leave a Reply

Your email address will not be published.