Бареков: Няма да подкрепя за премиер вече провалил се политик

Няма да подкрепя за премиер провалил се политик от БСП, ГЕРБ и ДПС. Това обяви категорично лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в предаването „Седмицата“ по Дарик радио. Бареков обясни, че сам е предложил на лидерската среща в парламента вчера да се направи правителство на националното съгласие, което да продължи да работи като служебно до предсрочните избори и е получил подкрепата на останалите лидери.

На консултациите бе отхвърлено искането на Лютви Местан този кабинет да работи в рамките на сегашния парламент 6 месеца, съобши Бареков. Според него е нужно наистина експертно правителство, а не кабинет на политици от БСП, ГЕРБ и ДПС, които вече са омаскарени и хората не им вярват.

Николай Бареков изрази недоволството си от безотговорните, според него, изказвания на Бойко Борисов след срещата в НС, че трябвало да стане веднага премиер. Председателят на ББЦ смята, че лидерът на ГЕРБ нямал право да прави абсурдни изказвания и интерпретации за МВФ, защото е некомпетен по финансовите въпроси. „Имам чувството, че този човек нарочно налива масло в огъня на кризата и нарочно разпалва психологическия стрес и със себе си и с банките, за да може след това да се върне на бял кон във властта, вярвайки, че като бутне банките, хората ще го изберат него. Явно забрави, че те го изгониха с камъни, заради провала на Дянков“, каза лидерът на ББЦ.

Бареков посочи пет свои номинации за премиер до изборите – преподавателят в УНСС Стоян Александров, Иван Костов, защото вече веднъж е спасил България от финансова криза, Стефан Софиянски, който спря инфлацията, Ренета Инджова, която донесе за стабилизация на страната, Петър Стоянов, защото е консенсусна фигура, компетентен е и с подходящ финансов министър би могъл да успокои държавата. Лидерът на ББЦ посочи като опция и Ивайло Калфин, който има бюджетни и финансови познания. „Трябват ни премиер и министри, които да имат доверието на хората, за да стабилизираме държавата“, посочи Бареков.

Той каза още, че на срещата в парламента е станало ясно, че кабинетът до изборите ще се прави с мандата на БСП, защото ГЕРБ щели да върнат своя. Според него, „Атака“ трябва да бъде изключена от Съвета при президента по морални съображения, защото била нехигиенична, руска и ксенофобска партия. По предложение на Бареков на Съвета ще присъстват ББЦ и Реформаторският блок.

Бареков коментира и случващото с ТВ7, като изтъкна, че медията е собственост на международния инвестиционен фонд “Алегро кепитъл”.

В момента ТВ7 дължи милиони на компанията “Ноу фрейм” за вече реализирани предавания, парите за които компанията си търси парите в съда.

Очаквам “Ноу фрейм” да влезе в телевизията с решение на съда, за да си получи парите, каза Бареков пред микрофона на Дарик.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.