Бареков: “Чисти ръце” разделя НС на мафия и граждани

Сапуни и проектозакон “Чисти ръце” внесе в парламента лидерът на “България без цензура” Николай Бареков.  Проектът беше изработен от партията му и внесен от двамата депутати, които обявиха принадлежност към ББЦ – Румен Йончев и Светлин Танчев. Заедно с Бареков в парламента дойде и заместникът му Росен Петров и юристката на партията Десислава Балабанова.  Законът за “Чисти ръце” предвижда проверка на цялото финансово и имотно състояние от последните 10 години на висши политици и управляващи.

От днес този парламент ще бъде разделен на мафия и на граждани, обяви на пресконференция в Народното събрание Бареков след като проектът беше внесен в деловодството.

 

Лидерът на ББЦ отново повтори, че законът не е достатъчно рестриктивен, колкото му се иска. Той обеща, че в следващия парламент ще работи за промяна на Конституцията, която да разреши отзоваване на депутати и общински съвети.

 

След това отзоваването ще бъде записано и като санкция в закона за “Чисти ръце”. Освен Румен Йончев и Светлин Танчев, под закона за Чисти ръце се подписа и другият независим депутат, напуснал ГЕРБ, Георги Марков. Бареков съобщи и че скоро ще има разговор с Красимир Стефанов, който досега е имал здравословен проблем.

 

„Ако този диск наистина същестувава, той трябва да бъде предаден или в главна прокуратура, или в комисията „Чисти ръце”  ако става въпрос за политици. Така лидерът на ББЦ отвърна на въпроса дали ще извади диска с тайните милионери със сметки в чужбина, предаден на Красимир Стефанов от Симеон Дянков по време на миналия мандат.  Ако става въпрос за бизнесмени, той трябва да бъде предаден на НАП, каза още Бареков. Той обясни, че в такъв случай натрупаните от тях средства ще трябва да се конфискуват в полза на държавата.

 

Лидерът на ББЦ лансира и идеята за данъчна амнистия за всеки българин, който е натрупал някой лев от укриване на данъци. „Ако се издължи, да си знае, че ще може да си харчи парите законно”, обясни идеята си Бареков.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.