Бареков: Народът иска обединение и аз разбирам това

“Политическата битка приключи тази вечер. Разбрах, какво каза народът – той иска обединение. Аз ще направя онова, което той очаква – ще поканя политическите сили, които тази вечер не успяха да влязат в ЕП и още другата седмица ще инициирам разговор за българските приоритети”. Това коментира лидерът на ББЦ Николай Бареков пред ТВ7 в централата на партията. Той изтъкна, че без предсрочни парламентарни избори няма как да се разминем и заа тази цел ББЦ трябва да седнеат на една маса с БСП, ДПС и ГЕРБ и да влязат в контакт с президента, за да се изработи стратегия за служебно правителство. Според Бареков, то трябва да даде гаранции, че няма да се повтори аферата с бюлетините от Костинброд. След това трябва да се проведат и предсрочните парламентарни избори, смята лидерът на ББЦ.

Новото голямо явление в Европа е Бареков и ББЦ, обобщи лидерът. С днешна дата постигнахме наистина нещо значимо, отчете Бареков и благодари и на съюзниците си от ВМРО, ЗНС и Гергьовден за общия успех. „Моите съюзници бяха ключов фактор в този резултат – бяха с мен рамо до рамо в тази тежка битка“, посочи той.

Бареков обяви, че в много от областните градове ББЦ и коалиция държи първите две места, като във Варна е втора сила. Той изтъкна и големия успех на новата формация сред младите между 18 и 30 години, където ББЦ се нарежда като трета сила.

Ето как Бареков степенува представянето на ББЦ на изборите днес: Не позволихме България да вкара евроскептична партия в Европарламента. Спрях НФСБ и “Атака”, разруших мита за Станишев и БСП, взех 1/10 от гласовете на соцпартията и тя рухна на вота. Взехме 1/3 от гласовете на Кунева и много от ГЕРБ, обобщи лидерът на четвъртата политическа сила.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.