Бареков направи връзка между пропадането на КТБ и TV7

Между пропадането на КТБ и на ТВ7 връзката е очевидна, не мога да си затворя очите. Тази връзка е озадачаваща, каза в предаването „Всяка неделя“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Телевизията е под влиянието на Цветан Василев, аз съм много учуден от този факт, отчете евродепутатът. „Очевидно е, че в последната година и половина Цветан Василев е имал оперативна власт в телевизията, аз съм много учуден“, заяви той. Източници от TV7 са разказали на настоящия евродепутат дори за спряно разследване срещу кмет от ГЕРБ – малко след като Бареков вече не бил шеф там. Според лидера на КТБ медията е финансирана от Алегро Кепитъл. “Изначалното финансиране на телевизията е от Любомир Павлов и Манджуков”, поясни Бареков. И добави, че докато той е бил изпълнителен директор на TV7, Василев не е давал пари на телевизията, а връзката между него и собствениците от „Алегро Кепитал“ е била, че той е бил консултант по сделката. Затова трябва да се търси и връзката „Алегро“ и КТБ, отчете Бареков.
Цветан Василев и Николай Бареков са говорили само веднъж по темата за телевизията, каза още лидерът на ББЦ. Това се случило няколко дни преди да падне правителството на Бойко Борисов, когато по TV7 е имало разследвания за бившата му половинка Цветелина Бориславова и банката ѝ. Помоли ме да не атакуваме толкова банката, защото Борисов му се обадил да иска това от него, уточни Бареков.
Лидерът на „България без цензура“ коментира и как според него се е стигнало до тръгването надолу на TV7. По думите му идеята със собствеността на „Ноу фрейм медиа“ е била той да я купи, да работят нула на нула, а по-късно телевизията да откупи акциите. Нито някой ги е откупил, нито пък дълговете са били платени, стана ясно от думите му. „6 милиона лева натрупа дългове „Ноу фрейм“, на която аз съм собственик, но не влизам в мениджмънта и никога не съм влизал. Тя има да взема 5 милиона лева от TV7. 200 човека вече си загубиха работата преди 2 седмици“, обясни Бареков.
„Аз им казах – търсете Тошева и отивайте в съда. Влезе в 5 часа синдик, той си беше наел частна охранителна фирма, а с тях имаше и само един бивш служител на телевизията, г-н Цирков, който да им покаже къде е счетоводството“, каза Бареков. Татуираните мутри, от които се оплака TV7 пък са били викнати лично от изпълнителния директор, за да се „превземат“ обратно офисите.
„Телевизията няма бъдеще, има хора със заплати по 10, 5 хиляди лева – отсега им казвам, тези пари няма как да се вземат. Много хора са си подали оставката, напускат, остават, но сега няма как да ги вземат тези пари“, обясни още Бареков след въпрос от водещия Кеворк Кеворкян не излиза ли, че той си взема телевизията обратно.
„30 хиляди лева е получавал един водещ след моето напускане, за 2-часово предаване като вашето. Това за мен не е нормално“, призна лидерът на ББЦ и напомни, че не той е нападнал TV7, а телевизията сама е искала да бъде обявена във фактическа несъстоятелност.
Тъжно ми е за тези хора, от мен те не са видели нещо лошо – видели са внимание, заплатите си навреме, не са виждали цензура по мое време, заяви още Бареков. Резултатите от одита на КТБ са от изключително значение,
каза още Бареков. И припомни, че одитът трябва да е готов в понеделник.

6 Comments

  1. Не мисля че Бареков я е направил. Тази връзка е ясна на всеки който малко се замисли

  2. Май единственият що годе честен и мъжкар се оказа банкера. ДОЛУ Бареков и Пеевски

  3. Тя, връзката е ясна. Само, очакваме прокуратурата да каже КОЙ поръча банковата истерия.

  4. То само той единствен имаше доблестта да ни каже истината.

  5. чест му прави,че казва каквото мисли за положението в тв7 и КТБ. както и ,че защитава парите на хората и работата на колегите си-журналисти. Къде са другите политици-това е сега въпроса. Какво мислят те??? Или не смеят да го кажат!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.