Бареков написа открито писмо до лидерите на ГЕРБ

Председателят на ББЦ Николай Бареков написа открито писмо до лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, в което изразява възмущението си от действията на служебното правителство в полза на ГЕРБ и оказвания натиск върху активисти на ББЦ.

Ето и пълният текст на откритото писмо:

Уважаеми господа,

До момента служебното правителство на г-н Близнашки откровено кадрува във ваша полза, но го прави под благовидната маска на уволнения и чистки в полза на „експертността“. На цялото общество е ясно, че служебният кабинет разчиства терена за безпрепятственото връщане на ГЕРБ във властта. Очевидно част от протестърите са приели сделката срещу малко власт и слава да се превърнат в метла на бившите, а може би и бъдещи управляващи. На какво основание обаче вашите представители по места – кметове и областни управители, извършват натиск върху нашите общински и областни лидери, включително уволнявайки ги и като ги заплашват с данъчни ревизии?

Последният случай е безпрецедентното, нагло и арогантно уволнение на нашия общински лидер и заместник-кмет в Мъглиж Делка Алексиева, която беше изгонена от кмета на ГЕРБ в общината Господин Господинов. Вчера г-жа Алексиева е била изправена пред избора или да остане в „България без цензура“, или да загуби работата си. Причината е единствено това, че на изборите за Европейски парламент ББЦ в Мъглиж беше първа политическа сила и със сигурност Делка Алексиева ще повтори успеха си и на 5 октомври.

Все по-очевиден става политическият натиск, който ГЕРБ оказва върху данъчните служби и администрацията си за рекет върху представители на „България без цензура“, мен самия, политическото ръководство на партията, водачите на листите ни, които включват и заплахи за саморазправа, ако не се откажем от участие в изборите. Защо никъде по места или в държавната администрация хората на ДПС и Реформаторския блок не са притискани от вас и са оставени на спокойствие, а тормозът е насочен и единствено и само към представителите на ББЦ?

Това ли е новата политика, с която смятате да управлявате държавата? Това ли е начинът да се установи национално съгласие и да има консенсус – като малтретирате едно свръхстресирано от вас и БСП общество? Защо на повърхността говорите и обещавате стабилност, а задкулисно мачкате и извивате ръцете на обикновения човек, само защото е дръзнал да се изправи срещу политическото статукво и олигархията?

Свързани публикации

1 Comment

  1. Не, се притяснявай, Бареков. Остави на мира служебното правителство. То прави каквото може за голямата изненада на тези избори. Голямата изненада ще бъде падането от високо на Бойко Борисов и кликата му. Не 121, не 110, а 80-90 депутата ще има с тази активна помощ от служебното правителство. Кой ги би през ръцете толкова нагло да сменят ДКЕВР и да обявяват, че тока трябва да поскъпне с 50% и дори да направят първата стъпка с 10? А кой ги накара да пишат стратегия 2020, в която да пишат, че главния ни враг е Русия? Кой накара служебното правителство да разреши сондажите за шистов газ? Кой ги накара да кажат, че ще вдигнат драстично данъците? Кой накара Бойко да каже, че не обещава нищо – нито честност, нито помирение, нито работни места, а кръв, сълзи и пот. Кой го накара да обещае че ще вземе 6 милиарда дълг? Кой го накара да формира коалицията БОСТАН и да не пипа назначенията на ДПС? ДПС виси на шията на БОйко, те заедно с Догансарай фалираха КТБ. Та така, Бареков, не се тревожи, не пиши писма. Остави служебното правителство да работи. То ще свърши много работа за голямата изненада на тези избори.

Leave a Reply

Your email address will not be published.