Бареков: Мисията на ББЦ е да бъде истинска проевропейска опозиция

“Голямата мисия на ББЦ ще е да бъде една истинска проевропейска опозиция с консервативна и дясна насоченост, която да се противопостави на социалистическо-ченгесарски тюрлюгювеч. Самият факт, че в коалицията ще участват агент Гоце и Иван Костов, показва че тя ще е много лоша за България”. Това коментира в Страсбург лидерът на “България без цензура” и евродепутат Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на своята партия.

Бареков е на мнение, че бъдещото правителство на България ще бъде направено по един много лош сценарии, тъй като се очертава нещо като коалиция на желаещите, в която за съжаление освен победителите от ГЕРБ, ще влязат и хора, които нямат нищо общо нито с ГЕРБ, нито помежду си.

“Преговорите за съставяне на правителство започнаха като кастинг за танцьорки на пилон и ще приключат с тюрлюгювеч. В него ще участват освен партията – победителка ГЕРБ, и партии, в които участват бивши агенти на ДС”, заяви Бареков. По думите му, това са агент Гоце, останките на Иван Костов, който не пое вината си за кражбата по време на приватизацията, и който очевидно сега е платен лобист на КТБ, и ментори, участници в Тройната коалиция, предвождани отново от Първанов, Кунева и Ивайло Калфин.

Бареков изтъква, че такава коалиция не може да бъде принципна, защото в нея има “сбирщина от ляво и от дясно”, а предвид връзките на Иван Костов и Първанов с КТБ, то Цветан Василев също ще бъде участник в нея.

Лидерът на ББЦ съветва представителите на БСП да не отиват на втория кръг от преговори, за да не се подлагат на унижение, а колегите си от ББЦ да не влизат в преговори, защото държавата ще има нужда от една конструктивна опозиция, каквато Атака не може да бъде.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.