Бареков: Използват данъчните за разправа с мен

“Данъчните се използват като маша за саморазправа. Едва вчера открихме предизборната кампания и от вечерта ме засипаха с компромати. Върху данъчните, които правят ревизията на доходите ми, е упражнен недопустим натиск от Бойко Борисов”. Това каза на пресконференция в Пловдив лидерът на ББЦ Николай Бареков във връзка с появилите се днес медийни публикации, че дължи данъци и не е подавал данъчни декларации в някои от предишните години.

Бареков окачестви случилото се като фабрикуван компромат срещу него с участието на държавата. Според него на проверяващите е оказан натиск да приключат проверката преди законовия срок. Политикът припомни, че е платил 500 хил. лв. данъци и на фона на тази сума едва ли е пропуснал да си плати още 30 хиляди, както се твърди в някои медии.

Няма да отвръщам по същия начин на компроматите, спретнати от Борисов, допълни Бареков, цитиран от пресцентъра на ББЦ.

Лидерът на ББЦ коментира огласените през последните дни социологически проучвания и прогнози като добри и мотивиращи за коалицията. По думите на Бареков “тези проучвания показват, че нито БСП, нито ГЕРБ могат да направят правителство без ББЦ”.

„Национализмът и патриотизмът трябва да обединяват хората и партиите. Обединява само центърът. Ние сме там, искаме да махнем ДПС от центъра на парламента, за да има кой да подкрепи създаването на национално отговорно правителство“, коментира още Бареков.

По-рано днес той и кандидат-депутати поднесоха венци и цветя на паметника на Захари Стоянов в Пловдив, след което се включиха в празничното шествие по централните улици на Пловдив.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.