Бареков иска среща с Цацаров, за да предаде документи за Борисов

Лидерът на ББЦ и евродептат Николай Бареков е поискал среща с главния прокурор Сотир Цацаров, за да му предостави цялата документация за съпричастността на Бойко Борисов към „ключови“ престъпления против личността, извършени през последните 30 години срещу знакови фигури”. Искането се съдържа в сигнал на Бареков, внесен в прокуратурата. Ето и пълният текст на сигнала:

УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

С настоящия сигнал се обръщам към Вас, по повод следното:

В качеството ми на зам. председател и член на Изпълнителното бюро на групата на „Европейските консерватори и реформисти“ към Европейския парламент и председател на най-голямата извънпарламентарно представена политическа сила в страната – ПП „България без цензура“, ми бяха предоставени документи, чиято формална автентичност не ме кара да се съмнявам в тяхната достоверност.

Документите представляват архивни извадки от досието на лицето Бойко Методиев Борисов, бивш министър председател, бивш главен секретар на МВР и понастоящем лидер на ПП“ГЕРБ“. Те са издадени от структурни звена на МВР и службите за сигурност на Р. България и съдържат данни за „ключови“ престъпления против личността, извършени през последните 30 години срещу знакови фигури от страната. Тук е момента да се отбележи, че в голямата си част тези престъпни деяния са останали с неразкрити подбудители и извършители (преки и посредствени) и като пример, споменат в документите, мога да посоча убийството на Илия Павлов.

В тази връзка и предвид факта, че документите се отнасят за и цитират именно лицето Бойко Методиев Борисов, като фигура, имаща пряко отношение към инкриминираните деяния реших, с настоящият сигнал да се обърна към Вас, тъй като имам доверие във Вас, в институцията, която ръководите, както и във волята Ви да се справите с политическата мафията, срасната с управляващата класа.

Уважаеми г-н Главен прокурор,

съзнавам сериозността на изложеното от мен, което не по-малко ме кара да чувствам застрашено физическото ми здраве и живот. В конкретния случай, обаче считам, че личната ми неприкосновеност не може да бъде съпоставена с тежестта на изложеното, нито да ми послужи като основание да запазя тази информация само за себе си, защото тогава бих станал съучастник на лицето Борисов.

Предвид всичко това, моля да ме приемете в удобно за вас време до края на работната седмица, за да ви предоставя цялата документация, с която разполагам. В противен случай се опасявам, че може да има посегателство, както върху нея, така и върху моята физическа цялост.
, завършва писмото на Николай Бареков до главния прокурор Сотир Цацаров.

Факсимиле: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.