Бареков иска отлагане на изборите с една седмица

Заради необходимостта от нормални условия за провеждането на предсрочните парламентарни избори, лидерът на “България без цензура” Николай Бареков изпрати писмо до президента Росен Плевнелиев и служебния премиер Георги Близнашки, в което иска незабавно свикване на КСНС и отлагане на изборите с една седмица. Като причини за това искане Бареков посочва вероятността яснота за съдбата на изчезналите работници във фабриката за барут в Горни Лом да има поне след 48 часа. Друг фактор за отлагането са и получените сигнали за предстоящия изборен туризъм на празнуващи Курбан Байрам с двойно гражданство, които в разрез със закона ще гласуват едновременно в Турция и България.

Николай Бареков още снощи отмени предизборните мероприятия и агитация заради експлозиите в Горни Лом и предполагаемия брой на жертвите там. Eвродепутатът ще отиде на мястото на трагедията, за да се запознае лично със ситуацията в северозападното село.

Ето текстa на писмото:

Уважаеми г-н Плевнелиев,
Уважаеми г-н Близнашки,

Във връзка с тежките последствия след взрива във фабриката за барут в Горни Лом и във връзка с усложнената обстановка от обстоятелството, че граждани на Република Турция, празнуващи Курбан Байрам, ще повлияят с двойно гласуване на предстоящите избори, предлагам незабавно да свикате Консултативния съвет за национална сигурност с участието на водещите партии с представители в Европейския парламент, с дневен ред от една единствена точка – отлагане на изборите с една седмица, на 12 октомври 2014 г.
От този момент ще са необходими минимум 48 часа, за да стане ясна съдбата на безследно изчезналите хора в Горни Лом и е недопустимо да смесваме от човешка гледна точка тази трагедия с деня за размисъл преди изборите.
Надявам се това предложение да не послужи за изборни спекулации от страна на моите политически опоненти, които показаха видима изнервеност и желание да злоупотребят със страховете на хората в последните часове.

Николай Бареков, член на Европейския парламент и зам.-председател на Европейските консерватори и реформисти

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.