Бареков: Има много общо в програмите на ББЦ и СИРИЗА

„Миналата година ББЦ наистина беше българската СИРИЗА, много неща в нашите програми са общи, а резултатите ни до евроизборите бяха близки, но за разлика от нас СИРИЗА в Гърция имаше шанса да бъде опозиция и призната за такава, а ние бяхме системно унищожавани“. Това заяви евродепутатът и лидер на “България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков в ефира на Нова телевизия. Той се ожали, че сега хората казват: “Бареков е бащата на обърнатата палачинка”, но още от лятото е бил разнасян като парцалив вестник по тв-студията.

Бареков призна, че сега е направил “не една, а няколко крачки назад”, защото няма възможност да изпълни програмата на ББЦ.

„Осъзнавам, че в момента сме в една центрофуга. В последните месеци и аз, и членовете и симпатизантите на „България без цензура“ преживяхме много тежки удари. Много хора, които ни подкрепяха, после излязоха да се отрекат ритуално“, изтъкна лидерът на ББЦ. А после в самокритичен тон добави: “Не съм желан на политическата сцена. Няма политик, включително Нешка Робева, който да не се отрече от мен”.

Лидерът на ББЦ смята, че е бил излъган от Христо Ковачки.

„Допуснахме грешка през лятото, когато трябваше да намерим стабилен партньор, с който да се явим на изборите. Тогава получихме предложение от партия „Лидер” и му дадохме избираеми места”, призна Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.