Бареков: ГЕРБ и ДПС са проект на структури, свързани с ДС

“Две от партиите в България – ГЕРБ и ДПС са олигархичен проект на структури, свързани с Държавна сигурност. Едната партия създаде един бизнесмен като Илия Павлов, втори бизнесмен като Цветан Василев в КТБ. Другата, в случая ГЕРБ, наду балона на КТБ до 10 млрд., след което заедно спукаха този балон”. Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в интервю за предаването на БНР “12+3”. Евродепутатът настоява да се отворят досиетата на Държавна сигурност (ДС), тъй като е сигурен, по думите му, че от Държавна сигурност е написана една история, която продължава в КТБ.

Бареков съобщи, че във вторник ще бъде в парламента, на срамната, според него, сделка между ГЕРБ и ДПС да се актуализира бюджета, а в сряда или четвъртък ще изпълни обещанието си да оповести пред медиите важни данни за връзките на ключови фигури на ГЕРБ и ДПС със структурите на ДС, криминални групировки, създаване на бизнеси и отнемане на бизнеси.

Пред БНБ Бареков каза още, че президентът Плевнелиев обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС с искането си да бъде актуализиран бюджетът. Освен това сподели мнението си, че не трябва да се увеличават правомощията на служебния кабинет, така че той да може да тегли заеми, защото това би било нарушение на Конституцията.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.