Бареков е внесъл сигнал срещу Първанов в ДАНС и прокуратурата

Евродепутатът Николай Бареков е внесъл сигнал в прокуратурата и ДАНС срещу президента (2002 г. – 2012 г.) и лидер на АБВ Георги Първанов. Това съобщиха от пресцентъра на ПП “България без цензура” (ББЦ).

Сигналът касае произхода на средствата за закупуване на хотел “Стримон СПА” в Кюстендил от членове на семейството на Първанов, уточняват от партията.

“Нека да се види откъде са дошли средствата. На мен ми беше направена пълна данъчна ревизия. Преди това през подобна проверка мина и Бойко Борисов. Не може едни да бъдат проверявани, а други – не. Законите важат за всички”, заяви Бареков, цитиран в информацията.

Той попита по-рано и къде е “Протестна мрежа”, които са го дали на прокуратурата.

Преди дни Георги Първанов заяви в студиото на bTv, че синът му е купил акции за 207 000 лв., а не не самия хотел и допълни, че вероятно около една трета е сумата, с която той и съпругата му са подпомогнали Ивайло Първанов.

„И синовете ми и аз самият съм проверяван от НАП в предишни години”, заяви още Георги Първанов. – “Но аз имам над 30 години трудов стаж, а през последните 25 години съм на високо платена работа”, допълни политикът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.