Бареков: ДПС подготвя “Операция Босфор” за фалшификация на вота

ДПС подготвя мащабна фалшификация на вота с по-голям обхват от Костинброд, която ще се казва „Операция Босфор“. За това предупреди лидерът на ББЦ Николай Бареков в коментар за агенция “Пик”. По думите му идеята е освен разкритите секции в Турция да се имитира голям брой празнуващи Байрама, които всъщност няма да влязат на територията на страната. Въпреки това тези гласове ще бъдат служебно добавени и фалшифицирани в протоколите, както от ДПС, така и от Касим Дал и Реформаторския блок, обясни лидерът на ББЦ. „Реално в България ще бъдат докарани не повече от 20 хиляди български паспорти, а по урните ще бъдат отчетени пет пъти повече“, заяви Бареков.

„Докато ГЕРБ печаташе фалшиви бюлетини, ДПС ще си отпечата фалшиви избиратели. Целта на „Операция Босфор“ е да се попречи на силно центристко управление с участието на „България без цензура“, смята евродепутатът.

“Трябва да е ясно как ГЕРБ и Реформаторският блок участват в тази схема. Коалиция „Бостан“ ще представлява управление на ГЕРБ с Реформаторите, а ДПС ще ги подкрепя отстрани, предупреди Бареков. По думите му блокадата, която ББЦ ще извърши на 1-ви октомври на границата с Република Турция, цели да попречи на тази мащабна операция. „Заедно с това ще изпратим наблюдатели в Турция, Кърджали и Разград, където се очаква контролираният вот за ДПС и Касим Дал да бъде добавен в протоколите след приключването на изборния ден“, добави лидерът на ББЦ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.