Бареков: До дни ще имаме депутати в парламента

ПП „България без цензура“ влиза в парламента до дни. Това обяви лидерът й Николай Бареков в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията. Формацията ще има двама депутати от следващата седмица.

Бареков поясни, че няма да прави парламентарна група в настоящото Народно събрание и няма да участва в срамните сделки в него, но с коалиционни политики ще разбие всички възможни мнозинства в парламента и ще принуди четирите партии в него да го разпуснат и да излязат на предсрочни избори.

“Тази събота на национален съвет Земеделският народен съюз ще реши дали неговият депутат Румен Йончев да напусне парламентарната група на „Коалиция за България“ и ЗНС да започне коалиционни преговори с Бареков. Така социалистите и ДПС няма да имат мнозинство. Ще привлечем и неопетнените сред членовете на ГЕРБ. До дни към нас преминава техен народен представител икономист”, посочи Бареков.

Той призова Ивайло Московски също да реши на коя страна е. „Такива като него има няколко в групата на ГЕРБ”, допълни Бареков.

“Нашите депутати няма да участват в нова коалиция”, обеща лидерът на „България без цензура“. Бареков обясни, че първата стъпка към създаване на голям центристки блок ще бъде направена на 1 март с национална конференция на коалиционните партньори.

„С нея ще се явим на евроизборите, но целите са по-далечни – парламентарни избори, местен вот и избори за президент. Ако искаме промяна, трябва да извървим този път и да вземем властта. Не се притесняваме да обявим, че искаме властта, защото само така можем да помогнем на хората, страната и бизнеса“, добави Бареков.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.