Бареков дари лични средства на пострадалите от смерча

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков отиде с лично дарение в пострадалото от смерч софийско село Чепинци и зарадва стопаните на двете най-пострадали от бедствието къщи, които са с отнесени покриви.
Бареков дари по 500 лв. на най-пострадалите семейства и по 200 лв. – за къщите с по-малки щети. „С тези пари ще можете да си помогнете поне в началото“, каза той на засегнатите от бедствието. Д
епутатът Светлин Танчев, който също дойде с Бареков в Чепинци, коментира, че с тези пари хората могат да си направят поне проектите и да извадят данъчни оценки и другите документи, които общината им изисква, за да кандидатстват за обезщетения. Пред него хората се оплакаха, че държавата дори не им е помогнала все още за щетите, нанесени от взривовете в Челопечене, които избухнаха преди 6 години.
„Давам пример на другите партии. Нека дадат от субсидиите си и да помогнат на хората“, призова Бареков.
„Ако всички депутати и политици, които идват тук, донесат колкото Вас, ще си оправим къщите за един ден“, коментираха хората.
„Проблемът е, че в държавата се краде и то на едро – по 10 милиарда годишно. Краде се от вас, от тази улица, за която някой е обещал да я ремонтира, взел е парите и ги е откраднал“, обясни Бареков, застанал пред разрушените къщи на неасфалтираната улица.

Снимка: barekov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.