Бареков: Борисов, Кънев и Цветанов разиграват театър на абсурда

Като абсолютен театър на абсурда и цирк с лоши актьори – Борисов, Кънев и Цветанов определи случващото се между ГЕРБ и Реформаторския блок лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в интервю по Радио Фокус.
„Това е отчаян опит на г-н Кънев да се направи на еманципиран политик и да внуши, че едва ли не Реформаторският блок ще е алтернатива на ГЕРБ. На всички вече е ясно че РБ на практика се разпадна. Кънев е капитан без армия, Кунева отдавна няма партия, защото тя се вля в ББЦ.
Сега те отчаяно се опитват, подпомогнати от ГЕРБ, да го играят различни като си разменят реплики
по сутрешните блокове, удобно канени един след друг. Опитват се да покажат на гражданите, че видите ли дясното се събуди и то има шанс да управлява, ако хората подкрепят освен ГЕРБ и РБ“, коментира евродепутатът и зам.-председател на групата на ЕКР в ЕП.
Бареков определи като унизителна позицията на ГЕРБ към реформаторите и бе категоричен, че Радан Кънев трябва да се засрами от това.
„Самият Цветанов заявява, че ГЕРБ се бори за 121 мандата в парламента и после ще покани РБ на трапезата,
за да сподели с тях отговорността за управлението. Тук позицията на Надежда Нейнски, че РБ е патерица и слуга на ГЕРБ е абсолютно адекватна“, каза Бареков.
ББЦ е единствената принципна алтернатива на ГЕРБ, категоричен е лидерът на партията. „С днешна дата сме единствените, които заявяват, че задкулисно ГЕРБ управляват и сега България. Борисов дори няма полза да събира стотина депутати в парламента, защото може и без избори да продължава да управлява служебното правителство, в което всички ключови фактори са негови назначения. ГЕРБ има свои кадри на три ключови поста.
На митниците – Ваньо Танов, който беше известен с рекета, който Борисов налагаше на българския бизнес.
На пътищата, откъдето знаем, че ГЕРБ умее да краде и то в баснословни количества. Сега и на горите. Икономиката ни е слаба, единственият голям износ е на дървесина. Понастоящем горите се секат незаконно или законно само от фирмите на две партии – на ДПС и ГЕРБ. Сега, слагайки си техен човек в горите, тези две партии ще акумулират страшен ресурс за настоящите избори, а г-н Борисов ще овладява държавата по служебен път, без да му се е налагало да печели избори през октомври“, обясни Бареков.
Той прогнозира изключително напрегната предизборна кампания.
„Вижда се, че ГЕРБ и ДПС се готвят да хвърлят колосални суми и да купят гласовете на много българи,
за жалост и на всички роми. В БСП започнаха скандалите, РБ се разпадна. ББЦ ще бъде единствената българска коалиция, която ще се опита да завземе политическия център от ДПС. Искаме в 43-тото НС да сме българската формация в центъра, която да даде точното решение и ключа за следващото управление. Това трябва да се случи ако народът гласува масово за ББЦ и от нас да зависи какво управление и на каква принципна основа да има в държавата“, посочи Бареков.
„Идват много трудни зимни месеци, идват трудни години. Трябва воля за реформи, трябва воля за операция „Чисти ръце“, каза още лидерът на ББЦ.

7 Comments

  1. Не се пpодавайте, гласувайте за нещо ново! БСП – скандали и разпад с АБВ. Кунева е без партия, защото читавите хора отидоха при Бареков.ГЕРБ и ДПС са комбина – коалицията БОСТАН

  2. Нека играят, скоро ще им дойде края, надявам се.

  3. От тъпаци не може да се очакват положителни неща. ББЦ е истината!

  4. Без “Чисти ръце” до края на годината сме загубени

  5. Както и правят глупост след глупост, доказваща на България, че ще се състои съвсем скоро Бостан.

Leave a Reply

Your email address will not be published.