Бареков: Без армия, няма силна държава, няма и Шенген

“На хората им омръзна да няма държава. Те искат държавността тук и сега. И българският народ вижда възстановяването на българската армия като част от възстановяването на българската държавност. Искаме и МВР, и армията да бъдат ефективни, да бъдат наистина страж на интересите на българския народ, да пазят от посегателства нашата държава”. Това заяви лидерът на “България без цензура” по време на днешната си среща с настоящи и бивши военнослужещиа, посветена на проблемите, предизвикателствата и перспективите пред отбраната и националната сигурност.

Бареков не се съгласи, че темата за възраждането на БА, с което се ангажира “България без цензура”, е вън от европейския дебат за предстоящия вот за ЕП и изложи своя кКонтрааргумент: “А как ще влезем в Шенген – без армия и служби за сигурност?” И повтори на глас отговора от залата: “Пеша!”

Бареков обяви, че навсякъде в страната при срещите му хората в пълните зали настояват да се възстанови казармата и армията ни отново да стане силна. Лидерът на ББЦ обясни, че партията иска да се възстанови армията, така че тя да изпълнява функциите си по Конституция. По думите на Бареков, състоянието на нашите служби и сили за сигурност е обидно и за българския народ, и за нашите партньори.

По време на дискусията за основните приоритети за националната сигурност бяха обсъдени темите за социалната политика в сферата на отбраната, бойните способности и капацитета на въоръжените сили, възстановяване на наборната военна служба, изпълнението на трите основни мисии на въоръжените сили: отбрана на страната, операции по поддържането на мира и сигурността зад граница и подпомагане на населението в мирно време, проблеми с миграционния натиск и бежанската вълна.

Свързани публикации

9 Comments

  1. А да си дойдем на думата… всичко затриха тия комунисти!

  2. БНА винаги е била гордост, така и трябва да е, трябва да я създадем отново.

  3. Много е прав! Само във възраждането на национална гордост като армията можем да се обединим!

  4. Ние трябва да си имаме армия , ние трябва да можем да се пазим утре не се знае както турците днес са ни приятели утре може и да са ни врагове и без това сме си такива от хиляди години и мирът е привиден .

  5. България без армия е нищо , и нищо не може да направи . Ние трябва да можем да пазим поне нас си а и Европа все пак сме граница на цялата общност.

  6. България без армия е нищо , всеки може да ни нападне а и все пак сме границата на Европа и ако ние нас си не можем да пазим как ще пазим Европа.

  7. Държава, имаща силна армия, успява и да пази личните си интереси.

  8. Прав е Бареков! Не може да има силна държава без силна армия!

Leave a Reply

Your email address will not be published.