Бареков: ББЦ е единствената формация, която не купува гласове

Седмица на лидерите стартира в „Здравей, България”. Гост в първия ден бе лидерът на “България без цензура” Николай Бареков.

“Пълна победа на изборите няма да бъде постигната от нито една партия. Именно затова трябва да се намери консенсус. Нашето основно искане към всеки един кандидат за коалиционен партньор на нашата партия ще бъде да се гарантира безплатното здравеопазване за децата и нивото на образованието”, заяви Бареков. Той изтъкна, че ББЦ са единствените, които не купуват гласове. По думите му, ГЕРБ и ДПС основно правят това, защото имат структурите, полицията ги пази, прокуратурата не смее да им скача. “Те имат и необходимите пари. За да купуваш гласове, трябва да имаш организация, която да се занимава с това”, обясни лидерът на ББЦ.

Бареков бе помолен да коментира публикациите в медиите, че е получил акт за неплатени данъци.

“Не съм получавал такъв акт. Това е откровен предизборен компромат с участие на държавата. Това, което подаваме към данъчните служби и което все още не е стигнало до тях поради административен хаос, са командировките в телевизията, в която работех за 2011 и 2012 г.”, заяви Бареков. Той е на мнение, че върху данъчните служители има натиск от страна на финансовия министър Румен Порожанов под въздействието на Бойко Борисов данъчната ревизия да бъде приключена за два дни, а не за три месеца, какъвто е законовият срок. Бареков е подал сигнал за това до главния прокурор.

“Ако има някакви неплатени данъци, съм готов да ги внеса веднага, след което ще обжалвам в съда. Така е законово”, допълни лидерът на ББЦ.

Относно обещанието за 1 милион нови работни места през следващите 8 години Бареков коментира, че в ББЦ са обсъдили комплекс от мерки, чрез които да дадат стратегическа насока на бизнеса той да създаде тези работни места, преди всичко чрез административни и данъчни облекчения.

“Държавата е в тежък финансов колапс. Българската политическа класа трябва да си даде сметка, че ако не преодолее своите различия и не заработи в една посока, а именно да освободи бизнеса и да му даде възможност да диша, това няма как да се случи”, изтъкна Николай Бареков.

На въпрос колко средства влага Христо Ковачки в кампанията на ББЦ, той заяви, че политикът влага субсидията на партия „Лидер” и не го е срам от това.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.