Бареков: Аз съм отпред, не се крия зад Ковачки, нямам си нов олигарх

“Не се крия зад Ковачки – Аз съм на първа линия и ме стреляте всички. Нашата е най-евтината кампания. Парите за нея идват от дарения. Нямам си нов олигарх, а и най-големите олигарси у нас не са Ковачки и Цветан Васлиев”. Това заяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков пред водещата на „Карай направо” Диана Найденова. На въпрос за оттеглянето на председателката на Евромайки, Бареков отвърна: „Калина Крумова си тръгна по достоен начин. Тя според мен се стресна от изборите”.

На въпроса кой самият той, Бареков отвърна: „Едно обикновено момче от Пловдив. Успях да се реализирам”. Диана Найденова припомни, че когато беше близък с Борисов, Бареков каза на тракторите да се махат от София. По-късно, когато се скара с Борисов, поиска оставка на президента, и получи 1 млн. евро компенсация от телевизия, която се намира в същата сграда с офисите на Цветан Василев.

„Когато се обърнах към фермерите, аз реагирах като софиянец, който живее в центъра на София и си изкарва там прехраната. Когато разбрах колко са се обърнали нивата в България и как да живееш в центъра и да си изкарваш там парите е едно, а да живееш извън София и да не можеш да си изкарваш парите е друго, съм се разкаял за постъпката си и съм се извинявал много пъти на тези хора”, обясни Бареков. Относно получената премия, той отвърна, че тя е била част от неговите заплати, които взимал като изпълнителен директор на телевизията. „Парите съм си взел по банков път, платил съм си данъците. Бях против телевизията да се мести административно в сградите на Василев”, добави той.

„Аз бях един от хората, които бяха против Цветан Василев да се занимава с политици и го предупредих, че като че ли прекалено много фронтове е отворил с политици и съдбата му ще бъде тежка. Не помисли за това, че е бизнесмен. Мисля, че този човек беше ударен от политиците”, коментира Бареков.

На въпрос какво ще се случи след изборите, лидерът на ББЦ отвърна, че според него, при очертаващата се конфигурация, всички трябва да се дръпнем крачка назад.

“Моето желание е следното: да има ново управление, с ново правителство и нови хора. Аз няма да участвам в конфигурации в лично качество”, заяви Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.