Бареков: Аз съм единственият независим политик

Аз съм единственият независим политик. Нямам господар, затова ме атакуват отвсякъде. Видя се, че нито Пеевски, нито Цветан Василев имат нещо общо с мен и „България без цензура“. Това обяви в сутрешния блок на bTV лидерът на ББЦ и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков. Той изтъкна, че не е човек на Борисов, нито на ДПС и затова търпи постоянни атаки, докато иначе щял да има комфорт в медиите.

„Ако искате ме наричайте новият Доган, защото искам да сменя с българска партия и българска платформа мястото на ДПС в парламента. ББЦ ще бъде новият център-дясно в НС, без който няма да може да бъде сформирано новото правителство. След 5 октомври Бойко Борисов ще дойде да ми целува ръцете, защото няма да събере мнозинство в парламента”, каза още Бареков.

„Хората имат много сериозни проблеми. Половин милион българи са безработни. 2,5 млн. са извън България, защото за тях тук няма работни места. А ние тук се занимаваме с глупости, кой чие убийство е поръчал”, коментира Бареков по повод участието в студиото на Касим Дал, за който преди седмица ген. Атанасов съобщи, че службите са проучвали сигнал, в който се твърди, че Дал е поръчал убийствата на Местан и Пеевски.

Заради коалицията си с близката до Христо Ковачки партия „Лидер”, Бареков уточни, че енергийният бос смятал да върне мините на държавата, а и не е олигарх, защото “олигарх е този, който има политическа власт и медии”, като този, който живее в Банкя, “има си медии, има си парички, има си власт”.

Бареков изтъкна, че в листите на коалицията има само чисти и млади хора, без бивши министри и бивши кадри на ДС.

Лидерът на ББЦ за пореден път се обяви против партийните субсидии и посочи, че за последните пет години ДПС и ГЕРБ са получили 100 милиона лева.

Бареков декларира, че ако хората му гласуват доверие и му дадат властта ще оправи нещата в страната за два мандата и се пошегува, че ако е цар, ще оправи България за 8 дни, а не за осем години.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Гледах интервюто и без да съм гласувал за него мисля, че беше много силно, марак че нищо не му спестиха.

Leave a Reply

Your email address will not be published.