Обама осъди „тъмните маневри“ и агресията на Русия в Украйна

„Ние сме единни, защото вярваме, че хората и народите имат правото да определят собствената си съдба – и това включва хората в Украйна“, заяви президентът на САЩ Барак Обама във Варшава. В реч на площада пред Кралския дворец в полската столица Обама осъди „тъмните маневри“ и агресията на Русия в Украйна. Американският президент изтъкна, че „нашите свободни нации ще останат единни, за да може нови руски провокации да означават само по-голяма изолация и по-скъпа цена за Русия“.

„Защото след като изразходвахме толкова кръв и средства, за да обединим Европа, отказваме да позволим на тъмните тактики на 20-и век да определят 21-и век“, обясни Барак Обама.

По-рано днес Обама, както и държавният секретар на САЩ Джон Кери имаха разговори с новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко, който също е във Варшава. Барак Обама обсъди с Петро Порошенко кризата в Източна Украйна и възможностите за нормализиране на обстановката там по мирен път, както и дългосрочната подкрепа на САЩ за демократичните процеси в Украйна.

Свързани публикации

4 коментара

  1. Колко много фалш. Единни, хората, народите, имат права, сами да определят собствената си съдба и петте милиарда, част от 17-те трилиона външен дълг. И какви тъмни маневри след като е ясно кой прави тъмните маневри?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.