Барак Обама и семейството му посрещнаха папа Франциск

Папа Франциск пристигна на първото си посещение в САЩ. Светият отец дойде с полет от Куба.

На летището във Вашингтон, на червения килим пред стълбичката на самолета, папа Франциск беше посрещнат лично от президента Барак Обама и семейството му – знак на най-високо уважение към главата на Римокатолическата църква. Официалната церемония по посрещането на папа Франциск ще се състои в сряда в градината на Белия дом, където са поканени 15 хиляди гости. После Светият отец ще разговаря с Обама.

Визитата на папата в САЩ ще продължи шест дни и включва посещение в централата на ООН в Ню Йорк.

След консултация със Светия престол, Организацията на Обединените Нации ще издигне за първи път знамето на Ватикана сутринта на 25 септември, така че то да се развява над централната сграда в Ню Йорк при пристигането на Папа Франциск в ООН. Светият престол и Секретариата на ООН се споразумяаха знамето да бъде издигнато без никаква церемония, заедно с всички други знамена, се посочва в съобщение на представителството на Ватикана в ООН.

Знамето на Светия Престол се състои от две вертикални ленти, едната – жълта, а другата – бяла. В бялата част са изобразени два кръстосани ключа, златен, и сребърен, преплетени с червено въже, над които е положена тройна корона, с кръст в горната си част. Ключовете и тиарата са традиционни символи на римските първосвещеници. Това е официалното знаме на Светия Престол от 1929 г. насам.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.