Банкерът Цветан Василев се връща в България?

„Цветан Василев ще се завърне в рамките на 24 часа, ако бъде снета червената бюлетина за издирване. Мога лично да се ангажирам, че ще го доведа”. Това заяви пред Нова телевизия баскетболният треньор Тити Папазов, който е сред най-активните членове на различните комитети за спасяването на КТБ. Папазов изтъкна, че Цветан Василев никога не е искал да бяга и не е взел нито един лев със себе си. По думите на Папазов, мажоритарният собственик на КТБ има огромно желание да се върне у нас и да изчисти името си.

Цветан Василев има една единствена цел – да спаси банката, да спаси своите служители, които бяха некоректно обвинени и с успеха на банката да върне доверието към името си, посочи Тити Папазов. Той допълни, че днес официално в БНБ, в Министерски съвет при премиера и при финансовия министър ще постъпи реално предложение за оздравяване на КТБ от създаден за целта консорциум.

„Според нас няма нито един аргумент банката да бъде обявена в несъстоятелност. Нищо не подсказва тази банка да е загубена, напротив – ако КТБ бъде оставена да фалира, това ще донесе огромни вреди на народното стопанство”, коментира в студиото на Нова тв и финансистът Емил Хърсев. Според него дъщерната на КТБ банка „Виктория” може да бъде отворена веднага.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.